Αυξάνεται η «τρέλα» για ένα εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ 2022 μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας στο «Lusail Iconic Stadium» (18/12), ενώ έχουν εκτοξευθεί οι τιμές στη «μαύρη αγορά» με τις αρχές του Κατάρ να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και να προχωρούν σε τουλάχιστον δύο συλλήψεις.

Μετά από την πρόκριση της Αργεντινής στον τελικό, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Τσίκι Τάπια, υποσχέθηκε σε Αργεντινούς οπαδούς πως θα συνομιλούσε με τη FIFA προκειμένου να απελευθερώσει περισσότερα εισιτήρια και έκανε λόγω για περίπου δέκα χιλιάδες εισιτήρια που θα μπορούσαν να διατεθούν.

Στο άκουσμα της ειδήσεις, χιλιάδες Αργεντινοί άρχισαν να κλείνουν πτήσεις ελπίζοντας να βρουν εισιτήριο στην Ντόχα. Ήδη στην πόλη βρίσκονται τρεις με τέσσερις χιλιάδες οπαδοί χωρίς να έχουν στην κατοχή τους «μαγικό χαρτάκι» και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής αναμένονται σήμερα (17/12) και αύριο (18/12) μεταξύ πέντε και δέκα χιλιάδων οπαδών. Το ίδιο θα κάνουν και περίπου 6.000 Γάλλοι.

Χωρίς, όμως, να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση πως θα διατεθούν εισιτήρια, περίπου 300 Αργεντινοί οπαδοί επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο όπου μένουν οι παράγοντες της Ομοσπονδίας και συζήτησαν μαζί τους. Τώρα, περιμένουν νέα… Επί του παρόντος το δεδομένο μοιάζει να είναι πως στο γήπεδο χωρητικότητας 88.866 θεατών θα βρίσκονται περί τους 40.000 Αργεντινοί.

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές στη «μαύρη αγορά»

Η τεράστια ζήτηση για το μεγάλο ματς που θα είναι και το τελευταίο του Λιονέλ Μέσι στο θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχει εκτοξεύσει και τις τιμές που πωλούνται τα εισιτήρια στη «μαύρη αγορά» ή σε δευτερεύουσες αγορές.

Τα πιο φθηνά εισιτήρια, αυτά που βρίσκονται στα πέταλα, έχουν ως επίσημη τιμή 604 δολάρια. Αυτή είναι η Κατηγορία 1. Τα εισιτήρια της Κατηγορίας 2 έχουν ως επίσημη τιμή 1.002 και τα εισιτήρια Κατηγορίας 3, 1.607. Σύμφωνα με τις εφημερίδες της Αργεντινής «La Nacion» και «Clarin» οι τιμές στη «μαύρη αγορά» κυμαίνονται μεταξύ τέσσερις κι έξι φορές πάνω από την επίσημη τιμή. Κι όσο περνάει η ώρα θα αυξάνεται.

Η FIFA και οι αρχές του Κατάρ προσπαθούν να προλάβουν το… κακό. Μάλιστα, οι αρχές συνέλαβαν έναν Καναδό που πήγε να πουλήσει εισιτήριο στη «μαύρη αγορά».