Ο Μαρκ Κιούμπαν, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA, Ντάλας Μάβερικς, τα έβαλε με τη λίγκα ζητώντας την τιμωρία του Γιάννη Αντετοκούνμπο όταν για να σουτάρει μια ελεύθερη βολή ξεπερνά το χρονικό όριο των δέκα δευτερολέπτων.

Τις τελευταίες σεζόν, ο «Greek Freak» παίρνει το… χρόνο του και δεν βιάζεται για να εκτελέσει τις ελεύθερες βολές του. Άλλωστε, με τόσα φάουλ που του γίνονται σε κάθε ματς η ευστοχία από τη γραμμή είναι πολύ σημαντικό μέρος του παιχνιδιού του και οι Μιλγουόκι Μπακς ποντάρουν πολλά πάνω του.

Αυτό, βέβαια, έχει προκαλέσει την γκρίνια των περισσότερων αντιπάλων. Πολλές ομάδες και παίκτες έχουν παραπονεθεί για τη… ρουτίνα του 28χρονου Έλληνα φόργουορντ. Η τελευταία είσοδος στην λίστα είναι οι Ντάλας Μάβερικς. Ο ιδιοκτήτης τους Μαρκ Κιούμπαν, ένας άνθρωπος με 4,6 δισ. δολάρια περιουσία, μπήκε στον κόπο να τα βάλει με την λίγκα γιατί… χαρίζεται λέει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν τον τιμωρεί.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Dallas News», ο Κιούμπαν απογοητεύτηκε από τον τρόπο που οι διαιτητές αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο ζήτημα όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τον περασμένο μήνα στο Μιλγουόκι (124-115 υπέρ των Μπακς). Έπειτα από εκείνο το ματς είχε παραπονεθεί στη λίγκα.

Στις 10 Δεκεμβρίου, οι Μάβερικς υποδέχθηκαν τους Μπακς και όπως υποστήριξε ο Κιούμπαν ο Αντετοκούνμπο έκανε μέχρι και 12 δευτερόλεπτα για να εκτελέσει τις βολές του, όταν έχει στη διάθεσή του μέχρι δέκα. Σε ματς που οι Μπακς νίκησαν με 106-105, οι επτά εύστοχες βολές του «Greek Freak» σε δέκα προσπάθειες θα μπορούσε να πει κανείς πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να επικρατήσει η ομάδα του.

Ο Κιούμπαν εκτιμά πως οι διαιτητές δεν θα έπρεπε να είναι τόσο ανεκτικοί με τον Αντετοκούνμπο, ιδίως από την στιγμή που το ζήτημα είχε τεθεί στους υπευθύνους του NBA πριν από λίγο καιρό.

Το τελευταίο διάστημα ο Αντετοκούνμπο έχει τιμωρηθεί δύο φορές με παραβάσεις δέκα δευτερολέπτων. Αυτό, όμως, δεν έχει σταματήσει την γκρίνια των αντιπάλων του με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ράσελ Γουέστμπρουκ των Λος Άντζελες Λέικερς ο οποίος στο ματς των δύο ομάδων είχε αρχίσει να μετράει δυνατά για να δείξει στους διαιτητές πως ο Αντετοκούνμπο δεν τηρεί τους κανονισμούς.