Λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της εθνικής Τυνησίας στο Μουντιάλ του 2022 κόντρα στη Δανία (15:00) στο «Education City Stadium» στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, οι οπαδοί της γέμισαν τους δρόμους της Ντόχα και τραγούδησαν για τη μαριχουάνα.

Βαδίζοντας στο… μονοπάτι εκείνων του Ισημερινού που στη διάρκεια εναρκτήριου παιχνιδιού του Παγκοσμίου Κυπέλλου (2-0 το Κατάρ) ζητούσαν μπίρα αυτοί της Τυνησίας πήγαν στο επόμενο… επίπεδο.

Στην παραδοσιακή αγορά του Souq Waqif της Ντόχα, σύνηθες τόπο συνάντησης πολλών οπαδών, οι Τυνήσιοι άρχισαν το τραγούδι τους για τη μαριχουάνα προκαλώντας εντύπωση σε όσους το κατάλαβαν, αλλά και σε όσους εκπροσώπους ΜΜΕ το κατέγραψαν.

Η Τυνησία συμμετέχει στον 4ο όμιλο όπου πέραν της Δανίας θα αναμετρηθούν με την Αυστραλία (26/11) και τη Γαλλία (30/11). Με τους Γάλλους και τους Δανούς να είναι τα μεγάλα φαβορί για να πάρουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στους «16», οι «αετοί της Καρχηδόνας» στοχεύουν στο να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί και να δείξουν το καλύτερο τους πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον Νεχρού Ελαραμπί, τον επιτετραμμένο της Τυνησίας στο Κατάρ, στη χώρα υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα Τυνήσιων που ζουν κι εργάζονται εκεί εδώ και χρόνια και έχουν αναπτύξει οικογένειες και ενσωματωθεί στην κουλτούρα της χώρας, αλλά αναμένονται και χιλιάδες οπαδοί στην Ντόχα προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την εθνική ομάδα της Τυνησίας στην 6η συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.