Η έναρξη του Μουντιάλ 2022, του πρώτου που θα διεξαχθεί χειμώνα, πλησιάζει και ένας Ισπανός φίλαθλος ονόματι Σαντιάγκο Σάντσεθ αποφάσισε να κάνει τη διαφορά και να πάει με τα πόδια στο Κατάρ, ιδέα που μάλλον δεν ήταν και τόσο καλή αφού εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, με συνέπεια κανείς να μην ξέρει πού βρίσκεται.

Ο Σάντσεθ ξεκίνησε από τον… περασμένο Ιανουάριο το ταξίδι του με προοορισμό το Κατάρ, στο οποίο υπολόγιζε να φτάσει εγκαίρως για να απολαύσει το Μουντιάλ. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα είχε γράψει στις 2 Οκτωβρίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, τότε ήταν στο Ιράκ και συγκεκριμένα πέντε χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με Ιράν.

Σήμερα, 20 Οκτωβρίου, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν ο Ισπανός τα πέρασε αυτά τα σύνορα και πού ακριβώς βρίσκεται, αφού εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Στην τελευταία επικοινωνία που είχε με την οικογένειά του, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, έκανε λόγο για πολιτικές αναταραχές στο Ιράν και από εκεί και πέρα δεν έχει εμφανιστεί ξανά, με συνέπεια να υπάρχει ανησυχία.

Παράλληλα, όμως, υπάρχει και αισιοδοξία η οποία βασίζεται στο γεγονός ότι ο Σαντιάγκο Σάντσεθ ήταν μέλος του στρατού και είχε ταξιδέψει σε περισσότερες από 50 χώρες, έχοντας εμπειρία από δύσκολες καταστάσεις, όπως είπε ένας φίλος του, ο οποίος είχε ταξιδέψει μαζί του στο παρελθόν.