Ο Γκάρι Λίνεκερ υποστήριξε ότι γνωρίζει δύο ποδοσφαιριστές της Premier League που είναι γκέι και σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν καλό αν το γνωστοποιούσαν δημόσια, καθώς πλησιάζει το Μουντιάλ 2022.

Ο παλαίμαχος στράικερ μίλησε στη mirror.co.uk και ανέφερε ότι άμα μιλούσαν δημόσια για τη σεξουαλικότητα τους οι δύο ποδοσφαιριστές, θα έστελναν ηχηρό μήνυμα, αφού η ομοφυλοφιλία στο Κατάρ απαγορεύεται και διώκεται ποινικά.

«Θα ήταν υπέροχο αν ο ένας ή κι οι δύο έβγαιναν στο Παγκόσμιο Κύπελλο να το πουν. Θα ήταν καταπληκτικό. Γνωρίζω ότι κάποιοι ήταν πολύ κοντά και το σκέφτηκαν. Υπάρχει ένα ζευγάρι που ξέρω, αλλά προφανώς δεν είναι δική μου δουλειά να πω ποιοι είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε ότι «πάντα θα υπάρχουν μερικοί ηλίθιοι. Αλλά είναι εύκολο για μένα να το πω γιατί δεν είμαι σε αυτή τη θέση. Σίγουρα, αν ήμουν μάνατζερ ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, αν ήξερα ότι ένας από τους παίκτες μου ήταν ομοφυλόφιλος, αν το ήξερα ακόμα κι αν ήταν κορυφαίος θα έλεγα: “Γίνε ο πρώτος”».

«Σίγουρα υπάρχει φόβος για το άγνωστο, φαντάζομαι. Ίσως ανησυχούν για το τι μπορεί να σκέφτονται οι συμπαίκτες τους, αν και μάλλον γνωρίζουν ήδη», πρόσθεσε στη συνέχεια.