Ο Μπερνάρντ, το όνομα που έκανε το «μπαμ» στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού φέτος το καλοκαίρι, βίωσε την ποδοσφαιρική απόρριψη λόγω της σωματοδομής του, όμως, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα κόντρα σε όλους και σε όλα.

Ο Βραζιλιάνος μιλά στο gazzetta για τον Παναθηναϊκό, για τον λόγο που απέρριψε τις προτάσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, καθώς «ο Γιοβάνοβιτς και ο Κόντης με έκαναν να νιώσω σαν στο σπίτι μου». Ειδικότερα, ερωτηθείς για το αν είχε προτάσεις από άλλες ελληνικές ομάδες και γιατί είπε το «ναι» στον Παναθηναϊκό, είπε: «Ισχύει. Και από τους δύο. Πρώτα ήρθε ο Παναθηναϊκός, μετά ο ΠΑΟΚ και στο τέλος ο Ολυμπιακός.»

«Είπα στον ατζέντη μου πως ήθελα Παναθηναϊκό. Κάποια πράγματα κάνουν την διαφορά στους παίκτες. Η απευθείας επικοινωνία μαζί τους. Μου άρεσε πάρα πολύ που με κάλεσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά και ο Χρήστος Κόντης και μου συμπεριφέρθηκαν σαν φίλοι, πιο ανθρώπινα. Ένιωσα οικεία, σαν στο σπίτι μου, ένιωσα μοναδικά. Μία πρόταση, μια προσφορά δείχνει πως ένα κλαμπ σε θέλει αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Τουλάχιστον δεν φτάνει για εμένα. Ο Παναθηναϊκός το έκανε πιο προσωπικό και έκανε τη διαφορά. Οι οπαδοί μου έστελναν μηνύματα, είδα βίντεο, ένιωσα πάρα πολλά όμορφα συναισθήματα» λέει ο Μπερνάρντ.

Τέλος, για την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο και αν έχει ζήσει ποτέ κάτι ανάλογο: «Ποτέ. Ήταν απίστευτο. Με έκαναν να θέλω να τους επιστρέψω περισσότερα και να τους δώσω πίσω την αγάπη αυτή».