Το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε τη σεζόν 2021-22 με ζημία 132 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό της, με τα χρέη παράλληλα να αυξάνονται, ανάγκασε τους Άγγλους να ασχοληθούν αναλυτικά με τα οικονομικά δεδομένα του κλαμπ και να παρατηρήσουν ότι το μισθολόγιο της την περσινή σεζόν ήταν το υψηλότερο στην ιστορία της Premier League, με την ομάδα τελικά να μένει εκτός Champions League.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό που δημοσιοποίησε το κλαμπ, πέρυσι η Γιουνάιτεντ πλήρωσε 384 εκατ. λίρες σε μισθούς, ξεπερνώντας έτσι τα 350 εκατ. ευρώ της Μάντσεστερ Σίτι από τη σεζόν 2020-21. Όσο για τον λόγο που οι κόκκινοι διάβολοι ανέβηκαν τόσο πολύ, εντοπίζονται στα συμβόλαια των Κριστιάνο Ρονάλντο, Βαράν και Σάντσο.

Παράλληλα, το καθαρό χρέος έχει ανέβει πλέον στα 514,9 εκατ. λίρες, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν στα 419,5 εκατ. λίρες. Στοιχεία που προκαλούν ανησυχία στον αγγλικό Τύπο, αφού είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αρνητικό ισολογισμό, με το χρέος να ανεβαίνει. Όπως ανέβηκαν και οι μισθοί, με την ομάδα όμως να αποτυγχάνει σε όλους τους στόχους και να τερματίζει εκτός 4άδας.