Η πανδημία προκάλεσε πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα στο ποδόσφαιρο και αυτά εξακολουθούν να φαίνονται, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανακοινώνει τα οικονομικά στοιχεία για τη σεζόν 2021-22 και να επιβεβαιώνει ότι αυτή έκλεισε με ζημία της τάξης των 132 εκατ. ευρώ, με τα συνολικά χρέη του κλαμπ να ξεπερνούν πλέον το μισό δισ. ευρώ.

Τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει στο ποδόσφαιρο μετά την εμφάνιση του κορονοϊού και όλες οι ομάδες, όπως κι αν ονομάζονται, πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να μην έχουν σοβαρότερα προβλήματα στο μέλλον.

Και μία από αυτές τις ομάδες είναι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ανακοίνωσε τα οικονομικά στοιχεία της τελευταίας σεζόν.

Όπως, λοιπόν, επιβεβαίωσαν οι κόκκινοι διάβολοι, ο ισολογισμός έκλεισε με ζημία ύψους 132 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18%, φτάνοντας συνολικά στα 666 εκατ. ευρώ. Το πρόβλημα είναι ότι παράλληλα αυξήθηκαν και τα έξοδα και ένας από τους λόγους ήταν τα συμβόλαια των Κριστιάνο Ρονάλντο, Ραφαέλ Βαράν και Τζέιντον Σάντσο, με το μισθολόγιο του κλαμπ να ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ.

Συνέπεια αυτού, ήταν να αυξηθεί και το χρέος της Γιουνάιτεντ στα 588,4 εκατ. ευρώ, από 479 εκατ. ευρώ που ήταν πριν ένα χρόνο.