Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η ΑΕΚ για τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Νωρίτερα, η Ένωση είχε τοποθετηθεί μέσω κύκλων της, διευκρινίζοντας ότι ήταν ανέκαθεν υπέρ του ορισμού ξένου διαιτητή. Τώρα κλιμακώνει την αντίδρασή της με ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για οργανωμένο bullying και σχέδιο εναντίον της.

Η ανακοίνωση:

«Με οργή παρακολουθούμε όλα όσα διαδραματίζονται από το απόγευμα της Τετάρτης(7/9) όσον αφορά τον επικείμενο αγώνα μας με τον Παναθηναϊκό. Ένα οργανωμένο bullying για το θέμα της διαιτησίας με έμμεση -και από κάποιες πλευρές και άμεση- στοχοποίηση της ΑΕΚ, το οποίο ξεκίνησε με μία πρωτοφανή στα χρονικά διαρροή σε Μέσο ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία μάλιστα την επόμενη μέρα επιβεβαιώθηκε από τους ορισμούς!

H AEK στήριξε το μέτρο του ορισμού ξένων διαιτητών στα σημαντικά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος από την πρώτη μέρα εφαρμογής του, παρά το γεγονός πως είτε μιλάμε για ξένους είτε για Έλληνες διαιτητές παραμένουμε η ομάδα που έχει αδικηθεί όσο καμιά άλλη όλα αυτά τα χρόνια. Φτάσαμε στο σημείο να μείνουμε ακόμα και εκτός Ευρώπης την προηγούμενη σεζόν, όταν εκτός από τα δικά μας λάθη, πληρώσαμε ακριβά και τις εχθρικές διαιτησίες στα περισσότερα παιχνίδια.

Παρόλα αυτά, εννοείται πως πάντοτε συμφωνούσαμε με τον ορισμό ξένων διαιτητών, όπως ήμασταν σύμφωνοι εξαρχής και τώρα να διευθύνει ξένος ρέφερι τον προσεχή αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Κάτι που η ΠΑΕ ΑΕΚ διατράνωσε και ψήφισε και κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Είναι σαφές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης με στόχο να τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα από όσους φοβούνται να παίξουν ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο.

Γιατί ορίστηκε λοιπόν ο Σιδηρόπουλος;

Γιατί και από ποιον διέρρευσε από το βράδυ της Τετάρτης ο συγκεκριμένος ορισμός σε Μέσο ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού; Ποιοι είχαν συμφέρον από αυτή τη διαρροή;

Η επιχείρηση για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας εν όψει του αγώνα της Λεωφόρου δεν φοβίζει την ΑΕΚ. Τη δυναμώνει και τη συσπειρώνει.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για τη προστασία της ισονομίας και την αποτροπή της εξόφθαλμης προσπάθειας επηρεασμού των αξιωματούχων του αγώνα».

Σημειώνεται ότι η απόφαση της ΕΠΟ και της ΚΕΔ να αλλάξουν τελευταία στιγμή τον Τάσο Σιδηρόπουλο από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, ίσως οδηγήσει σε αναβολή του αγώνα, αν δεν προλάβουν αν βρουν ξένο διαιτητή να τον αντικαταστήσει.

Πανηγυρίζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός: «Αιφνιδιαστικές επιλογές που δίνουν τροφή στην καχυποψία»

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αναφέρει τα εξής…

«Επί της αρχής η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιθυμεί να στηρίξει το θεσμό της ελληνικής διαιτησίας, εφόσον πρώτα μπουν γερά θεμέλια με τη συνδρομή της επιτροπείας των τελευταίων ετών από τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Όμως, αιφνιδιαστικές αλλαγές και επιλογές, όπως αυτή του ορισμού Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, δίνουν τροφή στην καχυποψία και στην παθογένεια, είναι δε αδιανόητο να προκύπτουν δίχως προηγούμενη διαβούλευση όλων των θεσμικών φορέων.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θεώρησε από την πρώτη στιγμή δεδομένη και επιβεβλημένη την αλλαγή διαιτητή και τον ορισμό ξένου ρέφερι για το ντέρμπι της Κυριακής και εκφράζει την ικανοποίηση της, γιατί οι αντιδράσεις της -από το απόγευμα της Τετάρτης- προς όλες τις κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκου, έφεραν αποτέλεσμα και εν τέλει επικράτησε το αυτονόητο».