Οι άνθρωποι της ΑΕΚ το έλεγαν εδώ και μήνες ότι δεν θα υπάρξει καμία τιμωρία από την UEFA για το Financial Fair Play και η επιβεβαίωση ήρθε μέσω της ανακοίνωσης της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία παράλληλα έκανε γνωστές τις ποινές που επιβλήθηκαν για το ίδιο θέμα σε οκτώ ομάδες.

Η Ένωση ήταν υπό επιτήρηση από την UEFA αλλά είχε φροντίσει να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του Financial Fair Play και δεν ανησυχούσε. Κάτι που αποδείχθηκε σωστό, αφού στην ανακοίνωση που έβγαλε σήμερα (2/9) η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ΑΕΚ εκπλήρωσε όλες τις προβλέψεις της συμφωνίας μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες με συνέπεια να βγει οριστικά από το καθεστώς που έθετε η συμφωνία».

Αντιθέτως, 8 ευρωπαϊκές ομάδες ενημερώθηκαν για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και τα οποία είναι τα εξής: 10 εκατ. ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν, 5 εκατ. ευρώ στη Ρόμα, 4 εκατ. ευρώ στην Ίντερ, 3,5 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους, 2 εκατ. ευρώ στη Μίλαν, 600.000 ευρώ στη Μπεσίκτας, 300.000 ευρώ στη Μαρσέιγ και 300.000 ευρώ και στη Μονακό.

Αν αυτές οι 8 ομάδες δεν συμμορφωθούν εντός των επόμενων τεσσάρων χρόνων θα πληρώσουν νέα πρόστιμα πολύ πιο υψηλά, ενώ τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν ποινές και σε άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ που επίσης είναι υπό έλεγχο.