Η Μπέτις έκανε το τρία στα τρία κι ανέβηκε στην κορυφή της La Liga καθώς επικράτησε με 1-0 της Οσασούνα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» για την 3η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι «βερδιμπλάνκος» είναι οι μόνοι που έχουν το απόλυτο ως τώρα και οι μόνες που μπορούν να τους πιάσουν είναι η Βιγιαρεάλ που παίζει την Κυριακή (28/8) με τη Χετάφε εκτός έδρας και η Ρεάλ Μαδρίτης που φιλοξενείται από την Εσπανιόλ την ίδια μέρα.

Η αναμέτρηση ήταν πολυαναμενόμενη μιας και οι δύο ομάδες είχαν δύο στα δύο πριν από την έναρξη και στα προηγούμενα παιχνίδια τους απέδωσαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η Μπέτις, πάντως, έβγαλε στο γήπεδο την ποιότητά της και ο Μπόρχα Ιγκλέσιας έκανε τη διαφορά σημειώνοντας το μοναδικό γκολ του ματς στο 34′. Ο Ισπανός στράικερ βρίσκεται σε… δαιμονιώδη φόρμα αφού μετράει τέσσερα γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της La Liga.

Στο 73′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα εξαιτίας της αποβολής του αμυντικού Χερμάν Πετσέλα, αλλά άντεξαν στην πίεση που άσκησε η Οσασούνα και τελικά πήραν το τρίποντο που τους έστειλε μόνους πρώτους στην κατάταξη.

Πρώτη νίκη για τη Θέλτα

Στο ματς που άνοιξε το… χορό της 3ης αγωνιστικής της La Liga, η Θέλτα έδειξε πως ξεπέρασε τη βαριά ήττα με 4-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Επικράτησε με 1-0 της Τζιρόνα στο «Μοντιλίβι».

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Ιάγο Άσπας στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια αναζήτησαν την ισοφάριση, αλλά ήταν αναποτελεσματικοί και δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα, τη δεύτερη σε τρία ματς.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής: Ελτσε-Ρεάλ Σοσιεδάδ (27/8), Ράγιο Βαγεκάνο-Μαγιόρκα (27/8), Αλμερία-Σεβίλλη (27/8), Χετάφε-Βιγιαρεάλ (28/8), Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ (28/8), Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης (28/8), Κάντιθ-Αθλέτικ Μπιλμπάο (29/8), Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης (29/8).