Όπως όλες οι επιχορηγήσεις προς Αθλητικές Ομοσπονδίες και Σωματεία, έτσι και οι επιχορηγήσεις προς Αθλητικές Εγκαταστάσεις έχουν μειωθεί δραστικά τα δύο τελευταία χρόνια.

Το Ε.Ν.Κ.Θ. λειτουργούσε μέχρι το 2008 με πάγια επιχορήγηση ύψους 3.5 εκατομμυρίων ευρώ! Τα χρήματα αυτά συντηρούσαν τα 2 κολυμβητήρια Εθνικό και Ποσειδώνιο, τα οποία εξυπηρετούν χιλιάδες κόσμο καθημερινά και κυρίως τα αθλητικά σωματεία της περιοχής. Η φετινή επιχορήγηση της Γ.Γ.Α. ανήλθε στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ και από ότι φαίνεται, είτε τα προηγούμενα χρόνια γινόταν χρηστή διαχείριση, οπότε το Ε.Ν.Κ.Θ. πάει για κλείσιμο. Είτε γινόταν κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, και επομένως η φετινή επιχορήγηση αρκεί.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Για την ακρίβεια η Γ.Γ.Α. ενέκρινε έκτακτη επιχορήγηση για τη μερική κάλυψη των χρεών του Ε.Ν.Κ.Θ. για φυσικό αέριο προς την Ε.Π.Α. ύψους 440.000 ευρώ. Το ποσό εκταμιεύτηκε από τη Γ.Γ.Α. αλλά δεν έφτασε ποτέ στα ταμεία της Ε.Π.Α. και αυτό γιατί οι υπάλληλοι του Ε.Ν.Κ.Θ. δέσμευσαν τα χρήματα με δικαστική εντολή, διεκδικώντας οφειλές από την περίοδο 1997-2002!

Η Γ.Γ.Α. όρισε νέα διοίκηση για το (Ε.Ν.Κ.Θ.), υποσχέθηκε άλλα 200.000 ευρώ για θέρμανση και για άλλη μια φορά επέλεξε να κουκουλώσει ένα πρόβλημα αντί να το λύσει.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί χρέος της πολιτείας να χρηματοδοτεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είναι όμως υποχρεωμένη να ελέγχει το πώς διατίθενται τα χρήματα που δίνει. Αν 2 κολυμβητήρια χρειάζονται 3.5 εκατομμύρια ετησίως για να συντηρηθούν, τότε τίθεται θέμα αν θέλουμε να τα συντηρήσουμε. Όλες αυτές οι υπέρογκες δαπάνες που αναφέρονται σαν έξοδα συντήρησης γηπέδων, πρέπει να ελεγχθούν επιτέλους κατά πόσο ευσταθούν.

Για παράδειγμα το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων που ανήκει στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων. Και πάλι η διοίκηση τελεί υπό παραίτηση και πάλι δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση, αυτή τη φορά με ετήσια επιχορήγηση 780.000 ευρώ.
πηγή: gazzetta