Η ΑΕΚ έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Μπόγκνταν Πλάνιτς της Μακάμπι Χάιφα και οι πληροφορίες λένε πως το θέμα είναι σε καλό σημείο, αλλά στόχος της είναι η απόκτηση κι άλλου κεντρικού αμυντικού και η λύση μπορεί να έρθει από τη Δανία, όπου η παρουσία των Κάρλος Ζέκα και Μάριου Οικονόμου λειτουργεί υπέρ των κιτρινόμαυρων.

Το κλίμα γύρω από τον δικέφαλο αετό είναι εξαιρετικό αυτή τη στιγμή, αφού η νίκη με 2-0 επί της Γκενκ στο Βέλγιο στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας και κυρίως η απόδοση της ομάδας, ακριβώς επειδή ήταν το πρώτο φιλικό, έχει προκαλέσει ενθουσιασμό. Έχει προκαλέσει, βασικά, ανυπομονησία στις τάξεις των οπαδών, οι οποίοι θέλουν να δουν την ομάδα και στο επόμενο φιλικό παιχνίδι, ελπίζοντας να μείνουν ικανοποιημένοι και πάλι.

Για την ΑΕΚ άλλωστε, έπειτα από μια τόσο άσχημη σεζόν όσο η τελευταία, είναι καθοριστικής σημασίας το να πιστέψουν όλοι στη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα και να νιώσουν ότι ερωτεύονται ξανά την ομάδα τους, όπως ζήτησε ο Αργεντίνος προπονητής. Ο οποίος, πάντως, είναι… ακριβώς αυτό: Προπονητής. Όχι Θεός, άρα προφανώς δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα της ομάδας αν δεν έχει βοήθεια και από τη διοίκηση. Αν δεν έχει, δηλαδή, την απαραίτητη μεταγραφική ενίσχυση.

Η Ένωση έχει αρκετά μεταγραφικά μέτωπα ανοιχτά αλλά η προτεραιότητα για τον Αργεντίνο προπονητή είναι το να αποκτηθούν δύο κεντρικοί αμυντικοί και αν ο ένας που ενδιαφέρει είναι, ως γνωστόν, ο Πλάνιτς, ο δεύτερος αποτελεί μυστήριο προς το παρόν. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, δηλαδή, ποιος θα είναι ο παίκτης στον οποίο θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους οι κιτρινόμαυροι, αλλά είναι γνωστό το όνομα ενός παίκτη που έχει προταθεί και ο οποίος είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση λόγω και των… γύρω-γύρω.

Οικονόμου και Ζέκα κάνουν πιο απλή την περίπτωση Μπόιλεσεν

Το όνομα αυτού; Νικολάι Μπόιλεσεν. Είναι 30 ετών, είναι Δανός, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του για περισσότερο από μια δεκαετία και αγωνίζεται στην Κοπεγχάγη. Στην ομάδα, δηλαδή, στην οποία είναι και οι Ζέκα και Οικονόμου. Ο πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού και ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, ο οποίος πωλήθηκε στους Δανούς το καλοκαίρι του 2020. Ένα deal που είχε ως αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, να έρθουν πιο κοντά τα δύο κλαμπ.

Η Ένωση έχει καλές σχέσεις με την Κοπεγχάγη και αυτό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο αν όντως αποφασιστεί ότι ο Μπόιλεσεν πρέπει να αποκτηθεί. Ο οποίος Μπόιλεσεν, παρεπιμπτόντως, έχει συμβόλαιο μόνο για ένα χρόνο ακόμη, άρα οι Δανοί θα πρέπει να τον πουλήσουν αυτό το καλοκαίρι για να μην τον χάσουν ως ελεύθερο. Οι κιτρινόμαυροι, επαναλαμβάνουμε, έχουν υπόψιν τους τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά δεν έχουν πάρει ακόμη την τελική τους απόφαση.

Πρόκειται, πάντως, για παίκτη που κάνει γεμάτες σεζόν με την Κοπεγχάγη, δεν είναι δηλαδή επιρρεπής στους τραυματισμούς ή τις τιμωρίες. Και με δεδομένο ότι δεσμεύεται, όπως προαναφέρθηκε, μόνο για ένα χρόνο ακόμη, δεν θα είναι και πολύ ακριβός. Όσο καλός κι αν είναι. Με λίγα λόγια, η περίπτωση του Μπόιλεσεν μοιάζει καλή και παράλληλα προσιτή για την ΑΕΚ, αφού και ο παίκτης έχει πάρει για την Ένωση τις καλύτερες συστάσεις από τους Οικονόμου και Ζέκα.

Από εκεί και πέρα, ο Αλμέιδα είναι αυτός που θα αποφασίσει αν του κάνει ο παίκτης ή αν θέλει να αναζητήσει κάτι ακόμη καλύτερο…