Με το δεξί, αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, άρχισε τις υποχρεώσεις της η ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν, αφού με αυτογκόλ του Μουνιός και γκολ του Μήτογλου νίκησε με 2-0 στο Βέλγιο τη Γκενκ, η οποία είναι πολύ πιο έτοιμη αφού σε μία εβδομάδα αρχίζει το πρωτάθλημα της χώρας της.

Έπειτα από συνεχόμενες προπονήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι κιτρινόμαυροι είχαν την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν δίνοντας το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι, το οποίο δεν ήταν εύκολο, αφού η αντίπαλος ήταν η πολυ πιο έτοιμη αγωνιστικά Γκενκ και μάλιστα στην έδρα της. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα τα πήγε καλά, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με το αυτογκόλ του Μουνιός, ο οποίος προσπάθησε να απομακρύνει μετά την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και την κεφαλιά του Μήτογλου.

Έτσι έγινε το 0-1 και στο 13′ οι Βέλγοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, αφού καταλογίστηκε πέναλτι για κράτημα του Σιμάνσκι στον Χέινεν, αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε στη γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση του Ντέσερς, κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στο 23′, όταν ο Ντέσερς βρέθηκε απέναντί του αλλά τον νίκησε ξανά, για να έρθει τελικά το 0-2 για την ΑΕΚ στο 33′: Εκτέλεση κόρνερ από τον Μάνταλο, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Μήτογλου, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, όπως αναμενόταν, ο Αλμέιδα τα άλλαξε όλα στο ημίχρονο αφού έκανε 11 αλλαγές και έδωσε τη δυνατότητα στον Πινέδα να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του, με την ΑΕΚ γενικά να ελέγχει την κατάσταση, να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα και να επιδιώκει συνεχώς να βγει σωστά και οργανωμένα στην επίθεση.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν κάποιες φάσεις που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ευκαιρίες αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, δεν επέτρεψαν ποτέ στη Γκενκ να γίνει απειλητική στο β’ μέρος και συνολικά η εμφάνισή τους, για πρώτο φιλικό ειδικά, ήταν καλή.