Σε μια περίοδο που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού περιμένουν κι άλλες μεταγραφές έπειτα από αυτή του Χόρντουρ Μάγκνουσον, τα ρεπορτάζ σε Ελλάδα και Τουρκία λένε ότι έρχεται ακόμη μία αποχώρηση, αυτή του Φεντερίκο Μακέντα, με την ΠΑΕ πάντως να κερδίζει ένα πολύ καλό ποσό, το οποίο αναμένεται να επενδυθεί στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Το «λίγες προσθήκες και καλές» που είχαν ως στόχο οι πράσινοι όταν έμπαινε το καλοκαίρι, ουσιαστικά πήγε περίπατο. Ο λόγος; Οι μη αναμενόμενες αποχωρήσεις παικτών, όπως για παράδειγμα αυτές των Βέλεθ και Γκατσίνοβιτς, με τους ανθρώπους του τριφυλλιού να αντιλαμβάνονται ότι τελικά η… κίνηση θα είναι μεγαλύτερη εντός του καλοκαιριού. Τόσο στις αφίξεις, όσο και στις αναχωρήσεις.

Όπως και να έχει, το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι κάποιες αποχωρήσεις μπορεί να βγει κερδισμένος οικονομικά και σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται η διαφαινόμενη πώληση του Μακέντα, ο οποίος ετοιμάζεται για Τουρκία. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά, ο οποίος δήλωσε: «Θα κάνουμε έξι μεταγραφές. Οι τέσσερις παίκτες μας, συμπεριλαμβανομένου του Φεντερίκο Μακέντα, βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Άγκυρα. Ο ξένος σέντερ μπακ θα είναι εδώ μετά τις διακοπές. Θα αγοράσουμε έναν ακόμη επιθετικό».

Διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του Φεντερίκο Μακέντα

Το ένα εκατ. ευρώ και οι μεταγραφικές ανάγκες

Ο Ιταλός επιθετικός, επομένως, είναι στην Τουρκία για να διαπραγματευτεί από κοντά τη μεταγραφή του και να δώσει τα χέρια με την ομάδα της Άγκυρας. Γεγονός, επαναλαμβάνουμε, που δεν… χαλάει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα έχει σημαντικό οικονομικό κέρδος. Η Ανκαραγκιουτσού προσφέρει 850.000 ευρώ ετησίως στον Μακέντα, ενώ είναι διατεθειμένη να δώσει ένα πολύ δυνατό ποσό και στον μάνατζέρ του, ο οποίος πιέζει για να γίνει η μεταγραφή.

Όσο για τα λεφτά που θα πάρουν οι πράσινοι; Σύμφωνα με τουρκικά ρεπορτάζ, θα είναι κοντά στις 300-350.000 ευρώ. Ποσό που θα πρέπει να προστεθεί στις 650.000 ευρώ που θα γλιτώσει η ΠΑΕ από το συμβόλαιο του Μακέντα. Πρόκειται, δηλαδή, για οικονομικό κέρδος που θα φτάσει στο ένα εκατ. ευρώ. Όχι κι άσχημα… Το ακόμη καλύτερο για τους οπαδούς των κυπελλούχων Ελλάδας, όμως, είναι ότι αυτά τα λεφτά η διοίκηση σκοπεύει να τα ρίξει στις μεταγραφές, να επενδύσει.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, υπενθυμίζουμε, περιμένει δύο μεταραφές εξτρέμ, έναν χαφ και έναν επιθετικό, οπότε αυτό το ένα εκατ. ευρώ θα πάει για την ενίσχυση της ομάδας. Και δεν πρόκειται να δοθεί ένα εκατ. ευρώ για 4 μεταγραφές. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού θα πάει για έναν παίκτη και αν έπρεπε να στοιχηματίσει σήμερα κάποιος στο ποιος θα είναι αυτός, η απάντηση θα ήταν «ο επιθετικός».

Από την αρχή του καλοκαιριού, άλλωστε, οι πράσινοι έχουν φροντίσει να διαρρεύσουν ότι ο παίκτης που θα αποκτηθεί για την επιθετική γραμμή θα κάνει και το απαραίτητο… γκελ στον κοόσμο, θα προκαλέσει ενθουσιασμό. Απομένει, φυσικά, να αποδειχθεί αυτό και στην πράξη…