Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πλέον ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν στο -14 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ αλλά με εκπληκτική απόδοση στα επόμενα 20 λεπτά έκανε την ανατροπή και επικράτησε του Παναθηναϊκού με , με αποτέλεσμα να κάνει το 2-0 στους τελικούς των πλέι οφ της Basket League και να περιμένει το τρίτο παιχνίδι στο ΣΕΦ για… φιέστα.

Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για τους πράσινους προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για κατάκτηση του τίτλου, οπότε θα περίμενε κανείς ότι θα έμπαιναν αγριεμένοι στο παιχνίδι. Αυτό, όμως, δεν έγινε, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ από νωρίς (12-9 στο 5′) και να παραμένουν έτσι ως το τέλος του πρώτου 10λεπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με το τρελό τρίποντο του Νέντοβιτς που έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 21-20.

Τα πράγματα έγιναν καλύτερα για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα στη δεύτερη περίοδο, αφού οι Έβανς και Οκάρο Ουάιτ βοηθούσαν πολύ αμυντικά, οι Παπαπέτρου και Μέικον βοηθούσαν επιθετικά και ο Παναθηναϊκός, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έβρισκε λύσεις μόνο με τον Σλούκα, κατάφερε να προηγηθεί με 38-27 στο 16′ και με 46-32 στο τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως, όλα άλλαξαν… Ο Ντόρσεϊ πήρε μπρος και οι ερυθρόλευκοι με τρία συνεχόμενα τρίποντα ανέτρεψαν τα πάνω, κάνοντας σερί 20-0 (!) για να μετατρέψουν το 48-35 στο 21′ σε 48-55 στο 26′, έχοντας παγώσει το ΟΑΚΑ. Μια ανατροπή που έγινε, μάλιστα, με τον Σλούκα στον πάγκο, αφού ο Ολυμπιακός είχε πλέον βρει ρυθμό και είχε βγάλει από τα νερά του τον Παναθηναϊκό, ο οποίος από το +14 στο ημίχρονο βρέθηκε στο -5 (56-61) στο 30′.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε, πια, τον απόλυτο έλεγχο και πήγε στο +10 (56-66) με το ξεκίνημα της 4ης και τελευταίας περιόδου, κατά τη διάρκεια του οποίου ήταν φανερό ότι οι πράσινοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να κάνουν το 2-0 και να θέλουν ακόμη νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 46-32, 56-61, 72-78