Σε ματς με επικό φινάλε, οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν τη νίκη με 110-107 κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς μέσα στο «TD Garden» της Βοστώνης στο 5ο παιχνίδι της σειράς τους για την ημιτελική φάση της ανατολικής περιφέρειας του NBA. Εντυπωσιακός ήταν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έβαλε 40 πόντους! Τα «ελάφια», πλέον, θέλουν μια ακόμη νίκη για να περάσουν στους τελικούς της Ανατολής. Επόμενο ραντεβού τα ξημερώματα του Σαββάτου (14/5) στο «Fiserv Forum».

Το τέλος του ματς ήταν ονειρεμένο για τους Μιλγουόκι Μπακς που έχαναν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και αντέδρασαν στο τελευταίο 12λεπτο. Με το σκορ στο 107-105 υπέρ των Σέλτικς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμάστηκε να εκτελέσει ελεύθερες βολές. Ευστόχησε στην πρώτη (107-106), αλλά έχασε τη δεύτερη. Τότε εμφανίστηκε ο Μπόμπι Πόρτις για να σπρώξει την μπάλα στο καλάθι και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με 108-107. Έπειτα, ανέλαβε δράση ο Τζρου Χόλιντεϊ με αποτελεσματικές άμυνες. Ο Πατ Κόνατον ευστόχησε σε δύο βολές γράφοντας το τελικό σκορ.

Οι Μιλγουόκι Μπακς μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς με τον Χόλιντεϊ να «κουβαλάει» την ομάδα στο σκοράρισμα καθώς πήρε κεφάλι στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου με 28-26. Ωστόσο, η άμυνα των γηπεδούχων προκαλούσε συνεχώς λάθη από τα «ελάφια» και εύκολες ευκαιρίες για πόντους. Έτσι, η δεύτερη περίοδος άνηκε εξ ολοκλήρου στους Μπόστον Σέλτικς που με επιμέρους σκορ 28-19 πήγαν στ’ αποδυτήρια μπροστά στο με 54-47, ενώ περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους προηγήθηκαν μέχρι και με 13 πόντους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ημίχρονο είχε 19 πόντους και σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν… μαγνήτης των φάουλ των παικτών των Σέλτικς που δεν είχαν άλλον τρόπο να τον σταματήσουν. Ολοκλήρωσε το ματς με 40 πόντους (16/27 σουτ εντός πεδιάς, 2/5 τρίποντα, 6/10 ελεύθερες βολές), 11 ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο κι ένα μπλοκ. Μοναδικό αρνητικό τα επτά του λάθη. Ο Χόλιντεϊ ήταν άξιος συμπαραστάτης με 24 πόντους.

Η 3η περίοδος ήταν ισορροπημένη με τις δύο ομάδες να… ξεχνούν την άμυνα για λίγο (32-30 υπέρ των Σέλτικς) και τον Τζέιλεν Μπράουν να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. Ο φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς σημείωσε 16 πόντους σ’ αυτό το διάστημα στέλνοντας την ομάδα του στο τελευταίο 12λεπτο μπροστά στο σκορ με εννιά πόντους.

Με δέκα λεπτά να απομένουν για το τέλος του ματς οι γηπεδούχοι άνοιξαν τη μεγαλύτερη διαφορά με 14, αλλά οι Μπακς αντέδρασαν με τρία τρίποντα (δύο του Κόνατον κι ένα του Χόλιντεϊ) κι ένα κάρφωμα του Αντετοκούνμπο και ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση της νίκης. Έχοντας το μομέντουμ, «ροκάνισαν» κι άλλο τη διαφορά. Τα τρίποντα του Αντετοκούνμπο και του Χόλιντεϊ έφεραν το ματς στα ίσια (105-105) 37 δευτερόλεπτα πριν την λήξη και προετοίμασαν το έδαφος για το συγκλονιστικό φινάλε.