Η Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε ιστορία με την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League καθώς ξεπέρασε με 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι στην παράταση στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Η επική ανατροπή αν μη τι άλλο αψήφησε και τις πιθανότητες.

Σύμφωνα με το στατιστικό μοντέλο που χρησιμοποίησε το τηλεοπτικό δίκτυο BT Sport, η Ρεάλ Μαδρίτης στο 89ο λεπτό κι ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0 από το 73′ χάρη στο γκολ του Ριγιάντ Μαχρέζ είχε μονάχα 1% για να πάρει την πρόκριση!

Ήταν η 3η ανατροπή κόντρα σε κάθε λογική, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να «κυνηγάει» τη Σίτι στο σκορ σε 178 από τα 180 λεπτά της κανονικής διάρκειας της σειράς…

Μετά την λήξη του ματς ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι κλήθηκε να εξηγήσει πώς τα κατάφερε και πάλι η ομάδα του με την 3η επική ανατροπή της σεζόν στη διοργάνωση μετά από εκείνες με αντιπάλους την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι, όπου κι εκεί αντέδρασε όταν όλα έμοιαζαν χαμένα.

«Αυτό είναι το μεγαλείο της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτός ο σύλλογος δεν σου επιτρέπει να σταυρώσεις τα χέρια ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν να έχουν τελειώσει. Σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις, να προσπαθήσεις, να πιστέψεις πως μπορείς να τα καταφέρεις», υποστήριξε αρχικά ο Ιταλός προπονητής και συνέχισε: «Όταν όλα έμοιαζαν χαμένα, βρήκαμε την ενέργεια να ισοφαρίσουμε και μετά να πάρουμε το προβάδισμα και σ’ αυτές τις περιπτώσεις αποκτάς ψυχολογία, μπαίνεις σε άλλη δυναμική».

Επιπλέον, αποκάλυψε πως πριν το ματς έδειξε στους παίκτες του βίντεο με τις οκτώ ανατροπές που έχει κάνει η ομάδα του στη διάρκεια της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, το οποίο τέλειωνε με το μήνυμα: «Μένει μια ακόμη».

Ο «Καρλέτο», πάντως, δυσκολεύτηκε να βρει τον τρόπο να εξηγήσει τί ακριβώς συνέβη στον αγωνιστικό χώρο του «Σαντιάγο Μπερναμπέου». «Δεν είναι εύκολο, γιατί δεν είναι απλό. Εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω. Τα εύσημα πηγαίνουν στους παίκτες, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται και τύχη. Και να που θα παίξουμε στον τελικό του Champions League, όταν κανείς δεν πίστευε πως θα τα καταφέρουμε αυτή τη σεζόν». Ραντεβού, λοιπόν, με την Λίβερπουλ στις 28 Μαΐου στο «Σταντ ντε Φρανς».