Η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με 85-68 στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας, με τον άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού να βρίσκεται στο… επίκεντρο του «τρίτου ημιχρόνου» του ματς.

Στην αίθουσα Τύπου, ένας δημοσιογράφος έκανε προβοκατόρικη ερώτηση στον «Ζοτς», ο οποίος αν και παρέμεινε στη θέση του ξέσπασε σηκώνοντας τον τόνο της φωνής του υπερασπιζόμενος τα επιτεύγματα στη διάρκεια της πλούσιας της καριέρας του στους πάγκους του ευρωπαϊκού μπάσκετ και πως ο χαμένος τελικός της Κυριακής (20/2) δεν έκανε κάποια διαφορά στο ρεζουμέ του.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, λοιπόν, άκουσε τον δημοσιογράφο να τους λέει: «Ο Ερυθρός Αστέρας σας πάτησε, ενώ είστε ο νούμερο ένα προπονητής στον κόσμο, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων…», τότε ο Σέρβος προπονητής… ανέβασε στροφές και τον διέκοψε, απαντώντας του: «Δεν ξέρω τι θες να πεις. Αν θέλεις να πεις κάτι, να το πεις! Έχω όνομα, έχω επώνυμο, έχω κάνει πράγματα στη ζωή μου! Για παράδειγμα, αυτός ήταν ο 61ος τελικός της καριέρας μου. Μόνο 61 ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων… Από τη στιγμή που λες ότι είσαι δημοσιογράφος, βρες μου κάποιον με τόσους τελικούς».

Είχε προηγηθεί ένα άλλο περιστατικό, αυτή τη φορά με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Μετά από την λήξη του ματς κι ενώ οι παίκτες και το τεχνικό της αγαπημένης τους ομάδας πανηγύριζε την κατάκτηση του Κυπέλλου Σερβίας, εκείνοι ασχολούνταν με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Καθώς παρέλαβε το μετάλλιο του εκείνοι άρχισαν να τον ειρωνεύονται. Εκνευρισμένος ο «Ζοτς» γύρισε και τους έδειξε το μετάλλιο που πήρε.

Πέραν της μεγάλης έχθρας των δύο ομάδων του Βελιγραδίου, οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα αλλά και τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ προς το συγκεκριμένο σύλλογο έχουν κι άλλον έναν λόγο που τα… έβαλαν με τον έμπειρο Σέρβο προπονητή. Υποτίθεται πως η πρόσληψή του από την Παρτιζάν θα άλλαζε τις ισορροπίες στις μπασκετικές διοργανώσεις της χώρας, αλλά στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας φάνηκε πως η ομάδα του βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα.