Στο υπουργείο Παιδείας, υπό τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και το γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού έγινε σήμερα η επίσημη παρουσίαση των νέων μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε μεταξύ άλλων τη βούληση της κυβέρνησης για την εφαρμογή των νόμων, εξήρε τα προσόντα των μελών της επιτροπής και επαίνεσε την επιστημοσύνη τους.

«Θέλαμε μια επιτροπή χωρίς δεσμεύσεις. Προσβλέπουμε όλοι στην ΕΕΑ ως ένα καταφύγιο εντιμότητας. Κανείς να μην αμφισβητήσει τις αποφάσεις της Επιτροπής, γιατί τότε θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες» επισήμανε.

Εκ μέρους της ΕΕΑ μίλησε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Παπαλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι προσωπικά είναι αισιόδοξος, καθώς την προσπάθεια εγγυάται ο ίδιος ο κ. Κοντονής, αλλά και η σύνθεση της Επιτροπής.

«Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω και οι αποφάσεις που θα εκδίδουμε θα είναι εμπεριστατωμένες. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του κόσμου. Στο θέμα της βίας πρέπει να βοηθήσουν και οι παράγοντες των ομάδων για δικό τους όφελος. Οι σύνδεσμοι φιλάθλων πολλές φορές επιτείνουν το πρόβλημα της βίας. Κατά τη γνώμη μου κακώς η ΕΕΑ λέγεται επιτροπή, αφού είναι ένα δικαιοδοτικό όργανο» είπε ο κ. Παπαλάκης. Μετά την παρουσίαση τα μέλη της επιτροπής πραγματοποίησαν την πρώτη συνεδρίαση της ΕΕΑ.