Οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες ήταν πολλές για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήγε στην Ισπανία με στόχο να πανηγυρίσει επιτέλους μια ευρωπαϊκή νίκη μέσα στο 2022 και το κατάφερε με το 72-62 επί της Μπασκόνια. Αποτέλεσμα που εξασφαλίζει στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ότι δεν θα χαθεί κι άλλο έδαφος βαθμολογικά.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και με εξαιρετική άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκαν με +11 (5-16) στο 66′, κρατώντας το προβάδισμα μέχρι και το τέλος της πρώτης περιόδου, παρά το μίνι-ξέσπασμα των γηπεδούχων που είχαν σερί 6-0 (13-18).

Στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου, όμως, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, αφού οι κακές επιλογές στην επίθεση και οι αργές επιστροφές στην άμυνα, βοήθησαν τους Ισπανούς να προσπεράσουν με 21-20 στο 14′. Οι Σλούκας και Βεζένκοφ, όμως, ανέλαβαν δράση και έφεραν ξανά μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα τριών πόντων (29-32).

Ο Κώστας Παπανικολάου

Η ομάδα του Μπαρτζώκα παρέμεινε καλή στην άμυνα και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 29-37, αλλά κάπου εκεί επανήλθε η καλή αμυντική συμπεριφορά και η Μπασκόνια κατάφερε να πλησιάσει στο -2 (37-39 στο 25′). Όπως έγινε και στη δεύτερη περίοδο όμως, έτσι και τώρα, οι Πειραιώτες σοβαρεύτηκαν ξανά και με τους Βεζένκοφ και Φαλ πήγαν στο +7 (37-44), κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +6 (44-50).

Προσπέρασαν οι Ισπανοί αλλά νίκησαν οι ερυθρόλευκοι

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, πήγαινε καλά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως στην τελευταία περίοδο άρχισε νωθρά και τα συνεχόμενα τρίποντα των Ισπανών είχαν ως αποτέλεσμα να κάνουν σερί 9-0 και να περάσουν μπροστά με 53-50 στο 32′. Το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους ήταν το να παραμείνουν ψύχραιμοι και αφού το έκαναν βρήκαν τις λύσεις με τον Βεζένκοφ και τον Ντόρσεϊ, με αποτέλεσμα να μετατρέψουν το 60-60 σε 60-70, κάτι παραπάνω από ένα λεπτό πριν τη λήξη. Θα έπρεπε, δηλαδή, να συμβούν… παλαβά πράγματα στο τέλος για να χαθεί η νίκη και -φυσιολογικά- δεν έγιναν.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 29-32, 44-50, 62-72