Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό και την εκτός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο, η ΑΕΚ ήθελε πάση θυσία να επιστρέψει στις νίκες αντιμετωπίζοντας τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τα κατάφερε πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη άνοιξε το σκορ στο 22′ με τον Τζαβέλλα και σφράγισε το τρίποντο στο 51′ με τον Τσούπερ, παραμένοντας έτσι στο -1 από τον ΠΑΟΚ που είναι στη 2η θέση. Όσο για τον Ατρόμητο, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, παραμένει στην προτελευταία θέση.

Από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ανοιχτά, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν την κατοχή της μπάλας. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το 62% – 38% μετά το πρώτο 15λεπτο. Γεγονός, επίσης, που δεν… στενοχώρησε τους κιτρινόμαυρους, αφού λίγα λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ.

Στο 22′ ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Λιβάι Γκαρσία κατέβασε και σούταρε, ο Γιαννιώτης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τζαβέλλας σκόραρε για το 0-1. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο δεν είχε άλλες φάσεις, παρά τη διάθεση που έδειχναν και οι δύο πλευρές.

Το «κλείδωσε» με Τσούμπερ

Στο β’ μέρος, πάντως, η φάση ήρθε από νωρίς. Και ήταν γκολ. Για την ΑΕΚ. Στο 51′ ο Λιβάι Γκαρσία σέντραρε και ο Τσούμπερ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ από κοντά έγραψε το 0-2, δίνοντας σαφές προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Προβάδισμα που έγινε ακόμη μεγαλύτερο στο 65′, όταν ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μουνίθ με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά το χτύπημα στο πρόσωπο του Ρότα.

Από εκεί και πέρα, με τα νεύρα να κάνουν την εμφάνισή τους, ο ρυθμός του παιχνιδιού χάθηκε και η Ένωση απλά διαχειρίστηκε όπως έπρεπε την κατάσταση, κρατώντας το 0-2 και παίρνοντας τη νίκη, η οποία τη διατηρεί στο -1 από τον 2ο ΠΑΟΚ.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Γκαλβάο, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Χαρίσης (83′ Έρλινγκμαρκ), Καρτάλης (63′ Σπιριντόνοβιτς), Μουνίθ, Κουλούρης, Μπεντινέλι (78′ Κλωναρίδης).

ΑΕΚ: Χατζηεμμανουήλ, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (76′ Σιμόες), Γκαρσία (63′ Μισελέν), Μάνταλος (54′ Γέβτιτς), Τσούμπερ (63′ Άμραμπατ), Ανσαριφάρντ (76′ Αραούχο).