Ήταν 28 Οκτωβρίου όταν ο Ατζούν Ιλιτζαλί δήλωνε ότι έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με στόχο να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Χαλ, επενδύοντας και στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Από τότε πέρασαν τρεις μήνες και οι συζητήσεις είχαν αίσιο τέλος, αφού ανακοινώθηκε και επισήμως ότι το deal αξίας 24 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε και ο Τούρκος παραγωγός του Survivor είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας.

Ο 52χρονος Ιλιτζαλί δεν είναι άγνωστος στον χώρο του ποδοσφαίρου αφού στο παρελθόν ήταν ο ιδιοκτήτης της ολλανδικής Φορτούνα Σιτάρντ. Ο μεγάλος του στόχος, όμως, ήταν να αγοράσει μια αγγλική ομάδα και τα κατάφερε, αφού οι αρμόδιες Αρχές ενέκριναν τη συμφωνία του με τον Ασέμ και Εχάμπ Σαλάμ, τους μέχρι πρότινος ιδιοκτήτες της Χαλ.

Ο Mr Survivor, επομένως, είναι το νέο αφεντικό της ομάδας και αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του τους προηγούμενους μήνες, θα πρέπει να αναμένονται αρκετές μεταγραφές Τούρκων ποδοσφαιριστών. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε ξεκαθαρίσει ότι στόχος του είναι να γεμίσει με Τούρκους η Χαλ -η οποία δίνει μάχη για την παραμονή της στην Championship– σε όλα τα επίπεδα: Διοίκηση, προπονητής και παίκτες.