Η Λίβερπουλ με επική ανατροπή και νίκη με 5-4 στα πέναλτι ξεπέρασε το εμπόδιο της Λέστερ στο «Άνφιλντ» και πέρασε στα ημιτελικά του League Cup Αγγλίας. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, αλλά τελικά ήταν εκείνη που πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Τζέιμι Βάρντι με γκολ στο 9′ και στο 13′ «πάγωσε» το γήπεδο των «κόκκινων». Μείωσε ο Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν στο 19′, αλλά με καταπληκτικό γκολ στο 34′ ο Τζέιμς Μάντισον έδωσε και πάλι «αέρα» στις «αλεπούδες».

Ωστόσο, η Λίβερπουλ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 68′ ο Ντιόγκο Ζότα έγραψε το 3-2 κι ο Τακούμι Μιναμίνο στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας σημείωσε το 3-3 και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί ο κίπερ Κέλεχερ των γηπεδούχων έκανε τη διαφορά, ο Ζότα σκόραρε το νικητήριο πέναλτι και η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση με 5-4. Να σημειώσουμε πως για την Λίβερπουλ ήταν βασικός και έπαιξε για 80′ ο Κώστας Τσιμίκας.

Την πρόκριση πήρε και η Τσέλσι που επιβλήθηκε με 2-0 της Μπρέντφορντ εκτός έδρας (80′ αυτ. Γιάνσον, 85′ πέν. Ζορζίνιο), ενώ η Τότεναμ ξεπέρασε με 2-1 τη Γουέστ Χαμ στο ντέρμπι του Λονδίνου (29′ Μπέργκβαϊν, 34′ Μόουρα – 32′ Μπόουεν).

Στα ημιτελικά τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους είναι: Άρσεναλ-Λίβερπουλ και Τσέλσι-Τότεναμ. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 4-5 Ιανουαρίου και οι δεύτεροι μια εβδομάδα αργότερα. Ο τελικός του θεσμού είναι προγραμματισμένος για τις 27 Φεβρουαρίου στο «Γουέμπλεϊ».