Πρόωρο τέλος μπήκε στον αγώνα της Ντούισμπουργκ με την Όσναμπρικ για την 3η κατηγορία της Γερμανίας, όταν οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν με ρατσιστικές φράσεις στον Άαρον Οπόκου των φιλοξενούμενων. Γεγονός που οδήγησε τον διαιτητή στην απόφαση να διακόψει οριστικά το παιχνίδι, με την Όσναμπρικ να εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στον ποδοσφαιριστή και τη Ντούισμπουργκ να ενημερώνει ότι αναγνωρίστηκε ο οπαδός που είπε όσα είπε.

Οι ποδοσφαιρικές Αρχές όλων των χωρών, όπως και οι UEFA και FIFA, προσπαθούν να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αυστηρές σε ό,τι έχει να κάνει με τον ρατσισμό και στην 3η κατηγορία της Γερμανίας είχαμε οριστική διακοπή ενός παιχνιδιού.

Πρόκειται, όπως προαναφέρθηκε, για το Ντούισμπουργκ – Όσναμπρικ, όπου ο Άαρον Οπόκου, Γερμανός εξτρέμ των φιλοξενούμενων με ρίζες από τη Γκάνα, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς των γηπεδούχων. Αμέσως, όπως είναι λογικό, κατήγγειλε το γεγονός στον διαιτητή και αυτός δεν δίστασε καθόλου να διακόψει αμέσως και οριστικά το παιχνίδι.

Αυτό σημαίνει ότι η Ντούισμπουργκ θα πρέπει να ετοιμάζεται για πολύ βαριά τιμωρία, αν και ήδη ενημέρωσε ότι αναγνωρίστηκε ο οπαδός που επιτέθηκε με ρατσιστικές φράσεις στον Οπόκου, τον οποίο η Όσναμπρικ στήριξε αναφέροντας τα εξής σε ανάρτησή της: «Ρατσιστική επίθεση στον Οπόκου. Απίστευτο. Άαρον, είμαστε στο πλευρό σου! ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ!».