Με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού να έχει αναβληθεί, τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Άρης είχαν τη δυνατότητα να μπουν στην 5άδα. Για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε να νικήσουν και από το 15′ μέχρι και το 90′ φαινόταν ότι οι Κρητικοί θα ήταν αυτοί που θα τα κατάφερναν, αφού ήταν μπροστά με γκολ του Πασαλίδη. Στο φινάλε, όμως, οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν με πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα και πήραν τον βαθμό, με τις δύο ομάδες να είναι στο -1 και στο -2, αντίστοιχα, από την 5η θέση.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και τους γηπεδούχους, τελικά, να βρίσκουν γκολ στο 15′: Εκτέλεση φάουλ με γέμισμα, κεφαλιά του Βούρου, άστοχη έξοδος του Κουέστα και νέα κεφαλιά του Πασαλίδη από κοντά για το 1-0.

Μια φάση στην οποία η ζημιά ήταν διπλή για τους φιλοξενούμενους, αφού όχι μόνο δέχθηκαν γκολ αλλά είδαν και τον Εντιαγέ να χτυπάει στο κεφάλι και τελικά να αποχωρεί στο 22′, αφήνοντας τη θέση του στον Μαντσίνι, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, δεν πήγαινε καλά για τον Άρη και η επιβεβαίωση ήρθε στο 39′, όταν ο Άκης Μάντζιος έκανε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, βγάζοντας τον τραυματία Γκαρσία για να βάλει τον Ιτούρμπε.

Προβλήματα όλο αυτά που δεν ενδιέφεραν, φυσικά, τον ΟΦΗ, ο οποίος στο 45′, λίγο πριν λήξει το ημίχρονο, πήγε για το δεύτερο γκολ με το σουτ του Γκαγιέγος εντός περιοχής αλλά ο Κουέστα απέκρουσε.

Ισοπαλία με πέναλτι στο 90′

Ο τερματοφύλακας των κίτρινων αντέδρασε σωστά και στο 51′ σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, για να έρθει μια κάποια απάντηση στο 54′ με το φάουλ του Ιτούρμπε, από την άλλη πλευρά, το οποίο μπλόκαρε ο Επασί. Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσουν αλλά δεν μπορούσαν, αφού οι Κρητικοί ήταν σωστά παραταγμένοι και έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση.

Τα λεπτά, επομένως, περνούσαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση παρά τις προσπάθειες, μέχρι που ήρθε τελικά το 90ο λεπτό και η ανατροπή του Ιτούρμπε από τον Μπαλογιάννη, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Μπρούνο Γκάμα ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, δίνοντας τον βαθμό στον Άρη.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (64′ Γιαννούλης), Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Τοράλ (71′ Καμάου), Καστάνιος (71′ Φαν Ντάινεν), Λάμπρου.

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (46′ Λούμορ), Τζέγκο (81′ Ματίγια), Σάσα, Γκάμα, Εντιαγέ (22′ Μαντσίνι), Γκαρσία, Καμαρά (81′ Μάνος).