Συνέντευξη στην ιστοσελίδα Goal.com παραχώρησε ο Ντίνος Μαυροπάνος. Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός παραδέχτηκε αρχικά ότι ήταν «λίγο αγχωμένος» όταν έμαθε ότι η Άρσεναλ ήθελε να τον αποκτήσει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2018, με τον ίδιο να λαμβάνει το βάπτισμα του πυρός στην Premier League στο ματς εκτός έδρας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μίλησε για τον… μέντορά του στους «κανονιέρηδες», τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο καικατονόμασε και τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του.

«Έκανα ένα πολύ καλό εξάμηνο στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Πρωτοχρονιά με ενημέρωσαν ότι η Άρσεναλ ήθελε να με υπογράψει. Στις 31 Δεκεμβρίου έλαβα το τηλεφώνημα και την 1η Ιανουαρίου ήμουν ήδη στο αεροπλάνο με προορισμό το Λονδίνο για να υπογράψω το συμβόλαιο. Ήμουν πολύ νευρικός εκείνες τις μέρες. Ξαφνικά ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως η Άρσεναλ με ήθελε και ήμουν κάπως αγχωμένος.

Ήταν η πρώτη φορά που έφευγα από την Ελλάδα και πήγα σε έναν μεγάλο σύλλογο, σε μια κοσμοπολίτικη πόλη όπως το Λονδίνο. Η διαφορά ήταν μεγάλη. Ήταν επίσης πολύ σημαντική για μένα η μεταγραφή του Σωκράτη (Παπασταθόπουλου) στην Άρσεναλ. Ήταν ο μέντοράς μου και με βοήθησε πολύ εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά και στο πως να διαβάζω το παιχνίδι του αντιπάλου».

Στη συνέχεια ο αμυντικός της Στουτγκάρδης ρωτήθηκε για το ποιος είναι ο επιθετικός που τον έχει ταλαιπωρήσει περισσότερο στην καριέρα του και έδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη την ψήφο του στον Ρομέλου Λουκάκου.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ντεμπούτο μου. Παίζαμε στο Όλντ Τράφορντ απέναντι στην Μάντεστερ Γιουνάιτεντ και τέθηκα αντιμέτωπος με τον Λουκάκου. Μέχρι σήμερα δεν έχω αντιμετωπίσει πιο δύσκολο αντίπαλο. Παίξαμε με τη Μπάγερν και με τη Ντόρτμουντ στη Bundesliga αλλά δεν είχα ποτέ την οδηγία να μαρκάρω προσωπικά κάποιων εκ των Λεβαντόφσκι ή Χάαλαντ.

Για αυτό τον λόγο πρέπει να πω ότι ο Λουκάκου ήταν ο πιο δύσκολος μέχρι τώρα. Η φυσική του κατάσταση του είναι εντυπωσιακή και είναι πολύ καλός τεχνικά, οπότε είναι δύσκολο να τον σταματήσεις» ήταν τα λόγια του.