Οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν με 117-103 από τους Μπόστον Σέλτικς στο «TD Garden». Οι πρωταθλητές του NBA ολοκλήρωσαν έτσι τη σειρά των τεσσάρων συενεχόμενων εκτός έδρας αγώνων τους με δύο νίκες και ισάριθμα χαμένα παιχνίδια. Πλέον, το ρεκόρ τους είναι 18-11. Σε ρηχά νερά κινήθηκε κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που σημείωσε 20 πόντους.

Όσο είχαν… καύσιμα και ενέργεια – γιατί αυτό ήταν το 3ο παιχνίδι τους σε ουσιαστικά τέσσερις μέρες και το δεύτερο συνεχόμενο – οι Μιλγουόκι Μπακς ήταν εντυπωσιακοί. Μπήκαν δυναμικά στο ματς με διάθεση να πάρουν μια μεγάλη διαφορά και έπειτα να το διαχειριστούν. Η αποστολή εκτελέστηκε κατά το… ήμισυ. Προηγήθηκαν στο πρώτο 12λεπτο με 30-21. Ωστόσο, στη συνέχεια το προβάδισμά τους εξανεμίστηκε. Από τη μια τα πολλά τους λάθη κι από την άλλη η ευστοχία των Σέλτικς που είχαν σε μεγάλη μέρα τον Τζέισον Τέιτουμ (42 π., 16/25 εντός πεδιάς, 7/13 τρίποντα) έφεραν σε ισορροπία το ματς.

Με το μομέντουμ να έχει αλλάξει τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο για το συγκρότημα του Μάικ Μπουντενχόλζερ. Κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει τον Τέιτουμ και επιπλέον τραυματίστηκε στο γόνατο ο Κρις Μίντλετον, το νούμερο δύο της ομάδας πίσω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Έτσι, η 4η περίοδος άρχισε με τους Σέλτικς μπροστά στο σκορ με 85-74 και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Ο Αντετοκούνμπο έγινε πιο επιθετικός και σημείωσε επτά πόντους, μα κανείς άλλος δεν ακολούθησε και όποια προσπάθεια αντίδρασης δεν καρποφόρησε. Μάλιστα, σχεδόν τρία λεπτά πριν από την λήξη ο Μπουντενχόλζερ απέσυρε τους βασικούς αποδεχόμενος την ήττα. Ο «Greek Freak» ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους σε 34 λεπτά με 7/14 σουτ (0/3 τρίποντα) και 6/8 ελεύθερες βολές. Είχε οκτώ ριμπάουντ, τρεις ασίστ κι ένα κλέψιμο. Είκοσι πόντους έβαλε κι ο Τζρου Χόλιντεϊ, ενώ 13 είχε ο Μπόμπι Πόρτις. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε στα τελευταία λεπτά όταν όλα είχαν κριθεί και πρόσθεσε πέντε πόντους.

Οι Μιλγουόκι Μπακς επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/12, 03:00) κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς εντός έδρας και στη συνέχεια το πρόγραμμά τους γίνεται θεωρητικά ακόμη πιο εύκολο με ματς κόντρα στους Νιού Όρλιανς Πέλικανς (18/12, 03:00, εκτός έδρας) και στους Κλίβελαντ Καβαλίερς (19/12, 04:00, εντός έδρας).