Ο Ζοσέ Μουρίνιο κράτησε τον λόγο του και πρωί πρωί πήρε στον Φέλιξ Αφένα-Γκιάν τα ακριβά παπούτσια που του έταξε. Για το ζευγάρι της μάρκας Balenciaga ο «Special One» έδωσε 800 ευρώ, αλλά το 18χρονος Γκανέζος τα άξιζε: δύο γκολ πέτυχε στη νίκη της Ρόμα με 2-0 επί της Τζένοα το βράδυ της Κυριακής (21/11).

Οι «τζαλορόσι» δυσκολεύονταν κόντρα στην ομάδα της Γένοβας και μπήκε μέσα ο Φέλιξ, γνωστός πλέον στις τάξεις των οπαδών της Ρόμα ως «Afenomeno» και έκανε τη διαφορά. Η ενέργειά του, οι αθλητικές δυνατότητές του μαζί με το θάρρος και το θράσος του έδωσαν στη Ρόμα στοιχεία που δεν είχε προηγουμένως στο παιχνίδι της. Αυτό συμβαίνει ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα.

«Του είχα υποσχεθεί πως θα του αγοράσω τα παπούτσια που του αρέσουν περισσότερο. Τα οποία, βέβαια, είναι πολύ ακριβά, κοστίζουν 800 ευρώ. Οπότε σκόραρε και έτρεξε να μου το υπενθυμίσει. Αύριο το πρωί, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να του αγοράσω τα παπούτσια», δήλωσε μετά από το τέλος του ματς ο Μουρίνιο στο δίκτυο «DAZN».

Ο Φέλιξ Αφένα-Γκιάν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μουρίνιο σε σημείο που ο Πορτογάλος τον «έκλεψε» από την Πριμαβέρα, τη δεύτερη ομάδα. «Θα μείνει μαζί μας. Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο είναι το κρύο αίμα του μπροστά από την αντίπαλη εστία. Μπορεί από τεχνικής άποψης να μην είναι ακόμη σε top επίπεδο, αλλά έχει εξαιρετική νοοτροπία», συμπλήρωσε ο προπονητής και συνέχισε: «Αυτή την εποχή υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα, αλλά ο Φέλιξ είναι ταπεινός και μπορείς να αντιληφθείς πως απορροφά όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει από τους πάντες γύρω του. Αυτό είναι φανταστικό».

Ο σάλος με το ρατσιστικό σχόλιο

Κι ενώ ο Μουρίνιο παρέδιδε το δώρο στον Φέλιξ και οι δύο μιλούσαν στα αγγλικά, ακούγεται μια φωνή στα ιταλικά να λέει στον 18χρονο ποδοσφαιριστή πως «υπάρχουν μπανάνες μέσα στο κουτί». Σαφώς προκλήθηκε σάλος με το ρατσιστικό σχόλιο. Η Ρόμα δεν πήρε θέση επί του θέματος, αλλά ο ποδοσφαιριστής μήνυμά του μέσω των social media προσπάθησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας πως δεν προσβλήθηκε γιατί το εξέλαβε ως ένα αστείο επειδή όντως τρώει πολλές μπανάνες.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως δεν προσβλήθηκα από το σχόλιο που έγινε και πιστεύω πως δεν υπήρχε ρατσιστική διάθεση. Από την πρώτη ημέρα που έφτασα στην ομάδα με έχουν υποδεχθεί σαν οικογένεια από όλους και όλοι αστειεύονται μαζί μου όπως κάνουν τα μέλη μιας οικογένειας. Καθώς βλέπουν ότι τρώω πολλές μπανάνες, έχει εξελιχθεί σε αστείο και κάτι με το οποίο γελάμε ορισμένες φορές και πιστεύω πως το σχόλιο ήταν ένα παράδειγμα αυτού», δήλωσε ο Φέλιξ Αφένα-Γκιάν,