Η Γερμανία είχε ήδη εξασφαλίσει την απευθείας πρόκρισή της στα τελικά του Μουντιάλ 2022, οπότε το ενδιαφέρον στον 10 όμιλο αφορούσε το ποια ομάδα θα έπαιρνε τη 2η θέση, δηλαδή το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ πρόκρισης. Αυτή η ομάδα, λοιπόν, είναι η Βόρεια Μακεδονία που νίκησε με 3-1 την Ισλανδία και τερμάτισε στο +1 από τη Ρουμανία, η οποία την ίδια ώρα νικούσε το Λιχτενστάιν με 2-0 εκτός έδρας.

Η Γερμανία, όπως προαναφέραμε, είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση αλλά παρ’ όλα αυτά δεν αδιαφόρησε στο τελευταίο παιχνίδι της, όπως δείχνει και το 4-1 με το οποίο επικράτησε της Αρμενίας εκτός έδρας, χάρη στα γκολ των Χάβερτς (15′), Γκουντογκάν (45′ πεν., 50′) και Χόφμαν (64′).

Η Β. Μακεδονία, από την άλλη πλευρά, έπρεπε να νικήσει την Ισλανδία εντός έδρας για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα μπαράζ και το έκανε, παρά το γεγονός ότι αγχώθηκε. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 7′ με τον Αλιόσκι και είδαν τους φιλοξενούμενους να τους ισοφαρίζουν στο 54′ με τον Τορτσέινσον, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε ο Ελμάς και με δύο δικά του γκολ (65′, 86′) οι Βορειομακεδόνες πανηγύρισαν τη νίκη και την εξασφάλιση της 2ης θέσης.

Αρμενία – Γερμανία 1-4
Λιχτενστάιν – Ρουμανία 0-2
Β. Μακεδονία – Ισλανδία 3-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γερμανία 27
  2. Βόρεια Μακεδονία 18
  3. Ρουμανία 17
  4. Αρμενία 12
  5. Ισλανδία 9
  6. Λιχτενστάιν 1