Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αμφίβολος για το ματς με τους Μπόστον Σέλτικς το «TD Garden», αλλά οι πρωταθλητές του NBA, Μιλγουόκι Μπακς, αποφάσισαν να μην ρισκάρουν. Έτσι, ο Έλληνας σούπερ σταρ έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων στο δεξιό του αστράγαλο. Τα «ελάφια» χωρίς αυτόν στο παρκέ ηττήθηκαν με 122-113 στην παράταση (108-108 η κανονική διάρκεια). Πλέον, το ρεκόρ τους είναι 6-7 στη σεζόν.

Οι Μιλγουόκι Μπακς εξαιτίας του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν από την κατάκτηση του τίτλου ως την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου και με δεδομένο πως μεσολάβησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ και η πανδημία συνεχίζει ν’ αποτελεί εμπόδιο, αποφάσισαν πως στο πρώτο στάδιο της regular season του NBA το μόνο που μετράει είναι η υγεία. Οπότε μόλις εμφανίζεται ο παραμικρός τραυματισμός σε κάποιον από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ τον αφήνει εκτός. Αυτό συνέβη και με τον «Greek Freak» που έλειψε για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε στο παρκέ πριν από την έναρξη του ματς και έκανε μέρος της ρουτίνας του, αλλά δεν ένιωσε το πόδι του στο 100%. Αυτό δεν εμπόδισε τους αρκετούς Έλληνες ομογενείς να χαρούν με την παρουσία του στη Βοστώνη, όπως συμβαίνει συνήθως. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε πόντους και δύο ριμπάουντ σε 12 λεπτά συμμετοχής, αλλά ιδίως στο πρώτο μέρος έπαιξε πολύ καλή άμυνα.

Το ματς κινήθηκε στην «κόψη του ξυραφιού». Οι Σέλτικς ακόμη δεν έχουν βρει την αγωνιστική τους ταυτότητα, ενώ οι Μπακς χωρίς τον ηγέτη τους δυσκολεύτηκαν. Πάντως, όταν όλα έμοιαζαν χαμένα έκαναν τη διαφορά στην 4η περίοδο και έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, όμως, φάνηκε η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι Σέλτικς ήταν πιο αποτελεσματικοί και πήραν τη νίκη.

Οι Μιλγουόκι Μπακς επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/11) κόντρα στους Ατλάντα Χοκς και πάλι εντός έδρας. Έπειτα, τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/11) έχουν μεγάλο εντός έδρας με τους Λος Άντζελες Λέικερς.