Ο κορονοϊός είναι σε έξαρση στην Ελλάδα όπως δείχνει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καθημερινά και η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού… δεν τη γλίτωσε, αφού υπάρχουν 11 κρούσματα. Γεγονός για το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ευθύνονται τα πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια και ειδικά αυτό στην Πολωνία για το EuroCup, αφού βρέθηκαν θετικά τα 11 από τα 17 μέλη της αποστολής.

Ο Παναθηναϊκός αντιμεώπισε στην Πολωνία την Πολκοβίτσε για το EuroCup και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα τα 11 από τα 17 άτομα που είχαν ταξιδέψει βρέθηκαν θετικά στον ιό. Γεγονός, φυσικά, που σημαίνει ότι σταμάτησε άμεσα οποιαδήποτε δραστηριότητα (προπόνηση) στην ομάδα.

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει άμεσα κάποιο παιχνίδι, αφού υπάρχει διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, με τις πράσινες να πρέπει να επιστρέψουν στο παρκέ στις 20 Νοεμβρίου, όταν και θα αντιμετωπίσουν τις Εσπερίδες στο πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Είναι αυτονόητο, ασφαλώς, ότι τα 11 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό έχουν μπει σε καραντίνα, με τον σύλλογο να ακολουθεί όσα προβλέπει το πρωτόκολλο για τέτοιες περιπτώσεις.