Η ήττα της Γκρέμιο από την Παλμέιρας με σκορ 3-1 στιγματίστηκε από την εισβολή των οπαδών της πρώτης στον στον αγωνιστικό χώρο της «Arena do Gremio», στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας. Ωστόσο, καθώς οι ώρες περνούν γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Υπήρξε και μια δεύτερη εισβολή στο πάρκινγκ όπου αφήνουν τ’ αυτοκίνητά τους οι ποδοσφαιριστές. Τους αναζητούσαν για να τους επιτεθούν εξαιτίας της κακής πορείας της ομάδας, η οποία απειλείται με υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Στην πρώτη εισβολή, αμέσως μετά από την λήξη του αγώνα επιτέθηκαν σε φωτογράφους, ορισμένους υπαλλήλους του κλαμπ και διέλυσαν το VAR, ενώ έκαναν και άλλες υλικές ζημιές. Η εισβολή καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα και η Γκρέμιο είναι πιθανό να τιμωρηθεί με δέκα αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Στη δεύτερη εισβολή, η Αστυνομία εμφανίστηκε καλύτερα προετοιμασμένη για ν’ αντιμετωπίσει τους οπαδούς. Εκείνοι παραβίασαν μια από τις πόρτες που οδηγούν στο πάρκινγκ που αφήνουν οι ποδοσφαιριστές τα οχήματά τους. Σκοπός τους ήταν να αντιμετωπίσουν τους παίκτες εκεί ή να φτάσουν ως τα αποδυτήρια. Σημειώθηκαν συμπλοκές των σωμάτων ασφαλείας με τους «ultras» και οι αστυνομικοί έριξαν και βόμβες κρότου – λάμψης για να τους διαλύσουν. Προτού τα καταφέρουν, πάντως, οι οπαδοί έκαναν ζημιές σε κάποια από τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί.

Ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές που δεν πρόλαβαν να φύγουν προτού αρχίσουν τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου περίμεναν κρυμμένοι στ’ αποδυτήρια φοβούμενοι τα χειρότερα σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ