Την ημέρα που ανακοινώθηκε η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Νιούκαστλ από το fung του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, οι οπαδοί της ομάδας βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας έξαλλα. Τη χαρά τους, όμως, δεν τη συμμερίζονται και οι οπαδοί των άλλων ομάδων, όπως έδειξαν αυτοί της Κρίσταλ Πάλας το απόγευμα του Σαββάτου με το πανό που σήκωσαν την ώρα του αγώνα.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Premier League και μοιράστηκαν τα πάντα με το τελικό 1-1. Το ενδιαφέρον του αγγλικού και του διεθνή Τύπου, όμως, δεν επικεντρώθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά σε όσα έγιναν στις εξέδρες. Και συγκεκριμένα στην πλευρά των οπαδών της Κρίσταλ Πάλας.

Εκεί, λοιπόν, σηκώθηκε ένα πανό που αναφερόταν στα νέα αφεντικά της Νιούκαστλ. Όχι για να τους… καλωσορίσει στο αγγλικό πρωτάθλημα, όμως, αλλά για να τους δείξει ότι είναι ανεπιθύμητοι. Και τους το έδειξαν απεικονίζοντας τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να κρατάει ένα σπαθί έχοντας αίμα στο χέρι, ενώ ο CEO της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς του κάνει νόημα ότι όλα είναι καλά.

Τρομοκρατία, αποκεφαλισμοί, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Παράλληλα, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, στο πανό των Κρίσταλ Πάλας εμφανίζεται και ένας πίνακας, με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να έχει… τικάρει όλα τα κουτάκια, τα οποία αναφέρουν τα εξής: Τρομοκρατία, αποκεφαλισμοί, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φόνοι, λογοκρισία, εκδιώξεις.

Όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται, δηλαδή, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος δεν είναι καλοδεχούμενος στην Premier League. Όχι από τη Λίγκα, η οποία έδωσε τη συγκατάθεσή της για να ολοκληρωθεί το deal, αλλά από τους οπαδούς των άλλων ομάδων.