Η πρωτοπόρος Τσέλσι ήταν ούτως ή άλλως ξεκάθαρο φαβορί υποδεχόμενη την ουραγό Νόριτς και η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες φάνηκε και από το τελικό σκορ. Με τον Δημήτρη Γιαννούλη να είναι βασικός και να βγαίνει στο ημίχρονο και τον Χρήστο Τζόλη να μην αγωνίζεται καθόλου, τα «καναρίνια» πέρασαν ένα εφιαλτικό μεσημέρι στο Στάμφορντ Μπριτζ, αφού ηττήθηκαν με 7-0. Στο +4 από τη 2η Λίβερπουλ, η οποία την Κυριακή έχει ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήγαν οι Λονδρέζοι.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν, αν μη τι άλλο, ο Μάουντ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ. Ο διεθνής Άγγλος άσος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 8′, για να ακολουθήσει το 2-0 από τον Χάντσον-Οντόι στο 18′ και το 3-0 από τον Τζέιμς στο 42′. Το παιχνίδι, δηλαδή, είχε ήδη κριθεί από το ημίχρονο, αλλά η Τσέλσι δεν σταμάτησε.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ξαναβγήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να πετύχει περισσότερα γκολ και τελικά έβαλε άλλα τέσσερα: 4-0 ο Τσίλγουελ στο 57′, 5-0 στο 62′ με αυτογκολ του Άαρονς, 6-0 με πέναλτι του Μάουντ στο 85′, 7-0 με το τρίτο γκολ του ίδιου παίκτη στο 91′.

Έτσι, οι Λονδρέζοι πήγαν στο +4 από τη Λίβερπουλ, η οποία την Κυριακή αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι της Αγγλίας.