Ανεπαρκές χαρακτηρίζεται το μέτρο της διακοπής των πρωταθλημάτων από την πλευρά του ΠΣΑΠ. Όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Πούλιος, όποτε εφαρμόστηκε κάτι τέτοιο (με τελευταία παραδείγματα την επίθεση στον Ζωγράφο και το θάνατο Κατσούλη) δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι πραγματική λύση είναι να μην ξεκινούν τα πρωταθλήματα αν δε συμφωνούν όλοι σε κοινούς όρους, χαρακτήρισε αναγκαίο το ν’ αφήσουν όλοι στην άκρη τα παλιά και να κοιτάξουν πέρα απ’ το συμφέρον της ομάδας τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πούλιος

Για την άποψη των ποδοσφαιριστών στο θέμα της βίας: «Οι ποδοσφαιριστές μιλάνε μέσω των ανακοινώσεων του συνδέσμου, αυτές είναι η φωνή τους. Το φαινόμενο της βίας δεν είναι τωρινό, είναι χρόνιο. Επί προεδρίας Γιαννακόπουλου είχαμε προσπαθήσει να περάσουμε ένα μήνυμα με 15λεπτη καθυστέρηση στα παιχνίδια, να βάλουμε τους φορείς στο ίδιο τραπέζι για να βρούμε λύση σε αυτό το φαινόμενο.

Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να το κάνουμε. Τον περασμένο Νοέμβρη με επιστολή μας σε όλους τους φορείς ζητήσαμε ένα ραντεβού για να δούμε το καλό του ποδοσφαίρου και όχι το καλό μιας ή δυο ομάδων που θέλουν άλλα πράγματα. Αν δεν κοιτάξουμε το καλό του αθλήματος και όχι ο καθένας της ομάδας του, δε γίνεται τίποτα».

Για το ενδεχόμενο διακοπής των πρωταθλημάτων: «Τη συγκεκριμένη στιγμή δε βοηθάει η διακοπή. Είδαμε και με την επίθεση στον Ζωγράφο και το θάνατο Κατσούλη που αποφασίστηκε διακοπή και δεν άλλαξε ουσιαστικά κάτι. Το θέμα είναι να μην ξεκινάνε καν τα πρωταθλήματα. Το να διακόπτεται έχει φανεί ότι δεν είναι λύση.

Να τελειώσει φέτος το πρωτάθλημα και αν δεν μπουν όροι στους οποίους θα συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, να μην ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Πάντα ο Έλληνας ψάχνει λύση την τελευταία στιγμή. Από τώρα -μετά απ’ αυτά που έγιναν- πρέπει να γίνονται συναντήσεις μέχρι και το καλοκαίρι. Είναι αρκετά νωρίς για να προγραμματίσουμε το ποδόσφαιρο του αύριο».

Για τα επεισόδια στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας: «Αυτό το φαινόμενο δεν αρέσει σε κανένα και δεν αρέσει ούτε στους παίκτες. Όταν ζητάμε από τον κόσμο να έρθει με τις οικογένειες στο γήπεδο, δεν μπορούν οι πρόεδροι να δίνουν τέτοιο παράδειγμα. Μετά τι θα πούμε στο φίλαθλο; Εμείς έχουμε προτάσεις για το ποδόσφαιρο και τη βία, μιλάμε στην ΕΠΟ και την πολιτεία, αλλά όλο το θέμα είναι οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Αν δεν κάτσουν αυτοί στο ίδιο τραπέζι και δεν βάλουν στην άκρη τα παλιά, δε γίνεται τίποτα. Πρέπει να σβήσουμε το παρελθόν, η εκδίκηση δε βγάζει ποτέ σε καλό».

Για το ενδεχόμενο να διέκοπταν οι ίδιοι οι παίκτες ένα ματς όπου θα σημειώνονταν επεισόδια: «Δε φτάνουν μόνο οι παίκτες. Από μόνος του ο ποδοσφαιριστής δεν έχει την εξουσία να διακόψει το παιχνίδι, αυτό είναι στη δικαιοδοσία του διαιτητή. Είχαμε προσπαθήσει να το κάνουμε, αλλά οι πιέσεις που δέχονται οι παίκτες είναι μεγάλες.

Δεν μπορούμε να ζητάμε απ’ αυτούς να δώσουν λύση. Η λύση θα έρθει με ποινές από την ΕΠΟ και τα αρμόδια όργανα, με τιμωρίες για ομάδες και προέδρους. Πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν, να τραβήξουμε μια γραμμή και να πούμε ότι ξεκινάμε από την αρχή.

Κάποια στιγμή πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μην τις μεταβιβάζει αλλού. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν κάποια στιγμή για να συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι. Όσο δεν ξεχνάμε τα παλιά, πάντα θα υπάρχει η λογική των αντιποίνων. Όταν κάνει κάποιος λάθος, θα πρέπει να πληρώνει το λάθος του».

Πηγή: sport-fm.gr