Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο «Deutsche Bank Park» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Europa League. Μετά από την ολοκλήρωση του αγώνα ο προπονητής του Πέδρο Μαρτίνς, παραδέχθηκε πως η αντίπαλος έπαιξε καλύτερα, αλλά και πως ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα όσον αφορά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και πρέπει να το παραδεχθούμε. Από τη στιγμή, δε, που σημείωσε και το δεύτερο γκολ τους (2-1) ήταν εύκολο γι’ αυτούς. Έβγαιναν με μεγαλύτερη άνεση στις αντεπιθέσεις. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ήταν ανώτεροι από εμάς», τόνισε.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός υποχώρησε από την κορυφή στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του γκρουπ. Σε τρεις αγωνιστικές έχει δύο νίκες και μια ήττα. Με έξι βαθμούς, βρίσκεται έναν πίσω από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Δύο έχει η Φενέρμπαχτσε κι έναν η Αντβέρπ. Ο Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, αναφέρθηκε στο μέλλον του ομίλου. «Τα πάντα είναι ανοιχτά. Είμαστε στη δεύτερη θέση και θα υποδεχθούμε στο γήπεδο μας την πρώτη και την 3η. Όλα είναι ανοιχτά», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Την επόμενη αγωνιστική του Europa League (4/11), ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και στη συνέχεια τη Φενέρμπαχτσε (25/11). Κλείνει τη φάση των ομίλων στο Βέλγιο (9/12, Αντβέρπ). Αυτά τα ματς ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων», Σωκράτης Παπασταθόπουλος, τα χαρακτήρισε «τελικούς». «Τα επόμενα δύο παιχνίδια θα κρίνουν το τί θα γίνει», είπε.

Όσον αφορά στο πού πιστεύει ο ίδιος πως έγιναν τα λάθη ώστε η ομάδα του να χάσει, ανέφερε: «Νομίζω πως η πίεση πρέπει να ήταν καλύτερη. Στο δεύτερο ημίχρονο μείναμε κάπως πίσω. Δεν είμαστε στα ποσοστά κατοχής που θέλαμε. Στο πρώτο τα πήγαμε καλά, στο δεύτερο επιτρέψαμε περισσότερα στον αντίπαλο. Ήταν ανταγωνιστικό παιχνίδι, ο αντίπαλος το εκμεταλλεύτηκε καλύτερα». Για το αν η απόδοση οφείλεται στην κόπωση των παικτών του, υποστήριξε: «Δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με αυτό. Οποιοσδήποτε είναι στην 11άδα έχει τις καλύτερες συνθήκες να παίξει. Είχαμε ένταση, με καλές στιγμές, οι παίκτες ήταν έτοιμοι, δεν έχει να κάνει με τα πολλά παιχνίδια».