Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Βικτόρια Γκόλουμπιτς στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Indian Wells. Θα είναι μια απαιτητική πρεμιέρα για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο τουρνουά τένις της Καλιφόρνια, αν και λογαριάζεται ως το φαβορί για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η 28χρονη Ελβετή νίκησε με 2-1 σετ την Μαρκέτα Βοντρούσοβα (6-1, 4-6 και 6-3) και έκλεισε… ραντεβού με την Μαρία Σάκκαρη. Αυτή θα είναι η πρώτη τους αναμέτρηση. Η Βικτόρια Γκόλουμπιτς έδειξε να βρίσκει και πάλι τον εαυτό της αφού το τελευταίο διάστημα τα αποτελέσματά της δεν ήταν θετικά – τουλάχιστον όχι στο επίπεδο που έδειξε σε όλη την προηγούμενη σεζόν όπου ήταν εντυπωσιακή, καθώς «σκαρφάλωσε» από το νούμερο 138 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA στο νούμερο 46.

Η Μαρία Σάκκαρη μπαίνει στο Indian Wells προερχόμενη από την εξαιρετική παρουσία της στο US Open, όπου έφτασε στα ημιτελικά, καθώς στο Ostrava Open, όπου ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό. Αυτό είναι το πρώτο τουρνουά που λαμβάνει μέρος ως μέλος του Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκόλουμπιτς, στον επόμενο γύρο θα αναμετρηθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με την Σάρα Τορίμπες Τόρμο από την Ισπανία. Αν και η κλήρωσή της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη ή άνετη, η Μαρία Σάκκαρη, νούμερο έξι στο ταμπλό του θεσμού, έχει τη δυνατότητα να διακριθεί στο Indian Wells.

Έχει, δε, και ξεχωριστό κίνητρο για να τα καταφέρει: «προσπαθώ να πετύχω έναν από τους μεγαλύτερους στόχους στην καριέρα μου για πρώτη φορά, να προκριθώ στο WTA Finals. Έχω μεγαλύτερο κίνητρο από ό,τι την πρώτη εβδομάδα της σεζόν. Ξέρω ότι είμαστε στο τέλος και άλλοι παίκτες είναι κουρασμένοι και δεν έχουν αυτόν τον στόχο. Εγώ, ωστόσο, γνωρίζω ότι με ένα-δυο καλά αποτελέσματα θα τα καταφέρω. Δεν έχω άγχος ή πίεση, αλλά ξέρω ότι μπορώ και βλέπω τον εαυτό μου εκεί. Είναι, λοιπόν, στόχος, όμως και το να τελειώσω τη σεζόν όσο το δυνατόν υψηλότερα στο Top 10. Είναι μια ωραία πρόκληση», δήλωσε.