Γεμάτα με κόσμο θα είναι ξανά από την 1η Οκτωβρίου τα ανοικτά στάδια αλλά και τα γήπεδα της Ισπανίας την ώρα που οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να υποδέχονται το 80% των φιλάθλων.

Οι φίλαθλοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ισπανικά ΜΜΕ θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ τους και να φορούν μάσκα προστασίας.

Παράλληλα θα τους επιτρέπεται να πίνουν νερό, αλλά όχι να τρώνε ούτε να καπνίζουν.

Αυξάναται η πληρότητα στα γήπεδα της Ιταλίας

Νέα σελίδα σε σχέση με τα μέτρα που ισχύουν κατά του κορονοϊού γυρίζει η Ιταλία μετά τη θετική γνωμοδότηση της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής επιστημόνων. Όπως έγινε γνωστό ετοιμάζεται να αυξήσει την πληρότητα σταδίων, κινηματογράφων και θεάτρων.

Ειδικότερα, η πληρότητα σε στάδια και ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορεί να φτάσει το 75% του συνόλου, ενώ εκείνη των παλέ ντε σπορ το 50%.

Στα θέατρα, τους κινηματογράφους και τις αίθουσες συναυλιών, θα μπορεί να γεμίζει το 80% των θέσεων όταν οι χώροι είναι κλειστοί και το 100%, όταν πρόκειται για ανοικτούς.

Παράλληλα δεν θα ισχύουν περιορισμοί για τα μουσεία. Όλοι οι θεατές, φίλαθλοι και επισκέπτες μουσείων θα πρέπει να διαθέτουν την πράσινη κάρτα εμβολιασμένου ή να έχουν κάνει γρήγορο τεστ εντός 48 ωρών πριν από την είσοδό τους στους συγκεκριμένους χώρους.

«Μια ισορροπημένη προσέγγιση, η οποία επιτρέπει να πάρει μια ανάσα ανακούφισης ο χώρος του θεάματος και του πολιτισμού», σχολίασε ο πρόεδρος της Ιταλικής Συνέλευσης Περιφερειών Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα. Η σχετική, επίσημη απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι αναμένεται να ληφθεί, όπως όλα δείχνουν, μέσα σε αυτή την εβδομάδα.