Με δύο γκολ του Καρλίτος και από ένα των Μαουρίσιο και Αλέξανδρόπουλου, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Απόλλωνα Σμύρνης και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Η εικόνα των πράσινων στα φιλικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας δεν ήταν καλή, αλλά στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν όλα πήγαν καλά. Κόντρα στον Απόλλωνα στη Λεωφόρο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάστηκε 27 λεπτά για να κάνει την πρώτη ευκαιρία με το οριζόντιο δοκάρι του Πέρεθ.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Βέρχουλστ έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα μετά την κεφαλιά του Αϊτόρ και την έστειλε στο δοκάρι, για να έρθει τελικά το γκολ για τον Παναθηναϊκό στο 30′: Σουτ του Βιτάλ, απόκρουση του Βέρχουλστ, πλασέ του Μαουρίσιο στην επαναφορά και 1-0. Και για να γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα για το τριφύλλι, ήρθε και το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με την ωραία ενέργεια του Καρλίτος μετά τη σέντρα του Χουάνκαρ.

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 54′ ο Απόλλων έμεινε με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Φατιόν για σκληρό μαρκάρισμα στον Αλεξανδρόπουλο, για να ακολουθήσει πάντως, στο 62′, πολύ καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων για να μειώσουν, αλλά ο Διούδης απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Παμλίδη.

Και αφού δεν έγινε εκεί το 2-1, έγινε στο 73′ το 3-0 με το δεύτερο γκολ του Καρλίτος, αυτή τη φορά μετά την κάθετη του Βιτάλ, για να έρθει στο 83′ και το 4-0 από το δυνατό σουτ του Αλεξανδρόπουλου από το ύψος της περιοχής.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (65′ Χατζηγιοβάνης), Βιτάλ (74′ Παλάσιος), Λούντκβιστ (46′ Ιωαννίδης), Καρλίτος.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Σλίβκα (64′ Φαν Λα Πάρα), Κάστρο, Σάχλι (55′ Παμλίδης), Ντάουντα (64′ Ιωαννίδης), Τσιλούλης (64′ Ματέι).