Για τις ημέρες που έζησε στο Τόκιο, τα λόγια του προς τους συμπαίκτες του αλλά και τη δήλωσή του μετά το μετάλλιο, που συγκίνησε το πανελλήνιο μίλησε στο Mega ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο, Γιάννης Φουντούλης.

 «Πριν πέσουμε στο νερό είπα στους συμπαίκτες μου “πάμε να το απολαύσουμε, να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο», ανέφερε για τα λεπτά πριν τον μεγάλο τελικό με την Σερβία.

 «Μετά τον αγώνα ένιωσα μια μικρή απογοήτευση επειδή χάσαμε το χρυσό μετάλλιο. Μετά είδα τους συμπαίκτες μου ότι το είχαν πάρει πιο βαριά και προσπάθησα να τους επανφέρω και μετά το ευχαριστηθήκαμε» είπε ο Γιάννης Φουντούλης, ερωτηθείς για την πρώτη του σκέψη μετά το τέλος του αγώνα.

Σχολιάζοντας τη δήλωσή του που συγκίνησε όλη τη χώρα είπε: «Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα στο σπίτι σου δεν γίνεται να μην επηρεαστείς. Όταν έρχεται η στιγμή του αγώνα τα ξεχνάς όλα και αγωνίζεσαι για το καλύτερο που μπορείς».

Ερωτηθείς για το αν έχει ένα γούρι για τους αγώνες, αποκάλυψε ότι «πριν από τους αγώνες βλέπω την φωτογραφία της κόρης μου και αποβάλει όλο το άγχος».

Ο Γιάννης Φουντούλης είπε ότι θα ήθελε να βρεθεί και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, και τόνισε ότι απολαμβάνει να βλέπει την κόρη του που μεγαλώνει. «Κάθε φορά που γυρίζω από το εξωτερικό νιώθω ότι βλέπω ένα άλλο παιδί. Σίγουρα θα ήθελα η κόρη μου να ασχοληθεί με τον αθλητισμό».