Κάνοντας εκπληκτικό σερί στα τελευταία λεπτά, η Γαλλία έκανε την έκπληξη και νίκησε τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα του τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πριν δύο χρόνια, στο Μουντομπάσκετ, οι τρικολόρ είχαν σοκάρει τους Αμερικανούς. Δύο χρόνια μετά, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων πλέον, η ιστορία επαναλήφθηκε. Κάτι που έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, όταν η πρώτη περίοδος έληγε με τις ΗΠΑ μπροστά στο σκορ με 22-15. Από εκεί και πέρα, όμως, όλα άλλαξαν…

Η Γαλλία κατάφερε… να μην καταρρεύσει στο δεύτερο δεκάλεπτο και η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα, για να… πάρει φωτιά ο Φουρνιέ στην τρίτη περίοδο. Η Γαλλία έκανε επιμέρους σκορ 25-11 σε αυτό το διάστημα και από το -8 βρέθηκε στο +6 (62-56), με τους πάντες να περιμένουν την αντίδραση των Αμερικανών στο τελευταίο 10λεπτο.

Οι αστέρες του ΝΒΑ κατάφεραν να προσπέράσουν και πήγαν στο +7 (67-74), αλλά η Γαλλία απάντησε με ένα εντυπωσιακό σερί 12-0 και κατάφερε τελικά να πάρει μια μεγάλη νίκη. Δεύτερη επί των Αμερικανών τα τελευταία δύο χρόνια!

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 37-45, 62-56, 83-76.