Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες για την επέκταση της χωρητικότητας του Άνφιλντ. Σύμφωνα με τη Mirror η διοίκηση των «κόκκινων» ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, αγοράζοντας τα γύρω οικήματα και πλέον μπορούν να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες.

Η επένδυση θα κοστίσει γύρω στα 100 εκατομμύρια λίρες και θα μεγαλώσει τη χωρητικότητα του γηπέδου από 45.000 σε 59.000. Τα έργα ανέγερσης των επιπλέον θυρών αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2016-17.

Η ιστορική αυτή μετάλλαξη του Άνφιλντ θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα της Λίβερπουλ, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί οικονομικά υπό καλύτερους όρους τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου που αγωνίζονται σε μεγαλύτερα γήπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζον Χένρι, ταξίδεψε μέχρι το Ντουμπάι, ώστε να διερευνήσει την πιθανότητα η ομάδα να παραχωρήσει τα δικαιώματα ονοματοδοσίας στο ανακαινισμένο γήπεδο έναντι αδράς αμοιβής.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μια γενικότερη αναμόρφωση της περιοχής γύρω από το γήπεδο του Άνφιλντ και σε συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και αναψυχής πέριξ του γηπέδου.

Πηγή: Sport-fm.gr