Ιστορία γράφτηκε στο MLS, το πρωτάθλημα των ΗΠΑ, όπου ο Έρικ Ουρτάδο έγινε ο πρώτος παίκτης που πωλήθηκε επειδή αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού.

Ο 30χρονος Ουρτάδο αγωνιζόταν στην Μόντρεαλ Ίμπακτ, η οποία ζήτησε από τους παίκτες να εμβολιαστούν. Αυτός, όμως, αρνήθηκε και τελικά η διοίκηση αποφάσισε να τον πουλήσει στην Κολόμπους Κριου, η οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να δώσει 200.000 ευρώ για να τον αποκτήσει, παρά το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστος.

Σχολιάζοντας αυτή την απόφαση της ομάδας του Μόντρεαλ, ο τεχνικός διευθυντής της, Ολιβιέ Ρενάρ, είπε τα εξής: «Υπήρχε ενδιαφέρον για τον Έρικ τις τελευταίες εβδομάδες και παρά το γεγονός ότι υπήρχε ικανοποίηση για την απόδοσή του, αποφασίσουμε ν’ ακούσουμε τις προτάσεις.

Καθώς δεν εμβολιάστηκε για τον Covid-19, η κατάστασή του έγινε προβληματική και αποφασίσουμε να προχωρήσουμε στην πώλησή του. Ο Έρικ μας επανέλαβε ότι δεν ήθελε να προχωρήσει στον εμβολιασμό και εμείς από την πλευρά μας αποφασίσαμε ότι η πώλησή του ήταν καλό deal για όλες τις πλευρές».