Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έχει φάει με το κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα και φυσικά τα μεγάλα ντέρμπι, όπως αυτό του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό χθες. Ο Αργεντινός παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», πρώην προπονητή και πλέον συντονιστής των ακαδημιών, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM, αναφέρθηκε στα οφέλη της νίκης των «πράσινων».

Αναλυτικά, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε για:

-Τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Κάθε νίκη, ειδικά κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο, είναι σημαντική και μένει στην ιστορία. Τέτοια παιχνίδια τα θυμόμαστε. Δεν είχε κάτι το διαφορετικό το χθεσινό ματς. Ισως το διαφορετικό να είναι η έδρα και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα. Η διαφορά είναι ότι ο Παναθηναϊκός πλέον έχει αυτοσυγκέντρωση και ήταν θέμα χρόνου να βρεθούν οι χώροι για να τους εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε γρήγορες μεταβάσεις. Πολλές φορές λέμε για την αντεπίθεση, που παίζει ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι σημαντικό να είσαι συγκεντρωμένος σε μια τέτοια έδρα. Αυτό το έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Παναθηναϊκός. Είναι το πιο δύσκολο και ταυτόχρονα το πιο εύκολο. Η χθεσινή νίκη μεγαλώνει τον Παναθηναϊκό».

Το φετινό πρωτάθλημα: «Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα φέτος. Ο Ολυμπιακός δεν είναι όπως άλλες χρονιές. Είμαι στην Ελλάδα 34 χρόνια, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, άλλα προς το καλύτερο, άλλο προς το χειρότερο. Πάρτε για παράδειγμα μια φωτογραφία της Τούμπας το ’80 και μια τωρινή και θα καταλάβετε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, αλλά θα πρέπει να αλλάξουν και οι ρυθμοί του παιχνιδιού, να γίνει υψηλότερο το τέμπο. Πρέπει οι ομάδες να αποκτήσουν σιγά ένα διαφορετικό σκεπτικό. Κι όχι με τη λογική «προσαρμόζω, περιμένω, κλείνομαι». Αυτό ξεκινά από τις υποδομές και τις ακαδημίες. Αυτά πρέπει να αλλάξουν για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρό μας»

Τη δουλειά στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: «Δουλεύουμε τακτικές, ταχύτητες και πολλά στοιχεία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θα δούμε για παράδειγμα έναν Δώνη, έναν Τριανταφυλλόπουλο σε καλύτερη μορφή. Τα παιδιά που παίζουν είναι σε υψηλό επίπεδο και είναι στο χέρι τους να προχωρήσουν περισσότερο. Φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός έχει μια ταχύτητα ως ομάδα. Στην ακαδημία είμαστε μια μεγάλη παρέα. Ειδικά ο Γιάννης Σαμαράς αφιερώνει ώρες στην ακαδημία. Ο Παναθηναϊκός εξασφαλίζει μέλλον ποδοσφαιρικό με τις ακαδημίες. Σύντομα θα έχουμε και καλύτερες συνθήκες και στο μέλλον θα κάνουμε όμορφα πράγματα. Θα το δείτε. Ετοιμάζουμε ποδοσφαιριστές με όλα τα εφόδια για να παίζουν σύγχρονο, μοντέρνο ποδόσφαιρο. Κι αυτό θα γίνει. Γι’ αυτό τώρα δεν μιλάμε για πρωτάθλημα, αλλά εγώ θα το πω. Πιστεύω ότι σε δυο χρόνια ο Παναθηναϊκός θα κάνει πρωταθλητισμό ξανά».

Πηγή: sport-fm.gr