Σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος του πλανήτη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία. Ο 29χρονος γλίτωσε τα χειρότερα λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών, αλλά και των συμπαικτών του.

Τον μεσοεπιθετικό της Ίντερ κατάφεραν να γλιτώσουν -σε μεγάλο βαθμό- οι γιατροί Μόρτεν και Άντερς Μπόεζεν, που αντέδρασαν έγκαιρα και για περίπου 13 λεπτά ήταν πάνω από τον αθλητή, κάνοντάς ό,τι χρειάζεται για να τον κρατήσουν στη ζωή προτού διακομισθεί σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Οι «άγγελοι» του Έρικσεν δουλεύουν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Κοπεγχάγης, με τον Μόρτεν να είναι γιατρός και στην εθνική Δανίας. Μάλιστα, ειδικεύεται στην αθλητική χειρουργική και επιπλέον έχει για πολλά χρόνια τη δική του κλινική, έχοντας διδακτορικό στην ορθοπεδική χειρουργική.

Το αξιοσημείωτο με τον Μόρτεν είναι πως λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων δεν έχει τον χρόνο να συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες, τα ταξίδια και τις προετοιμασίες του συλλόγου της πρωτεύουσας, αλλά οι παίκτες και οι προπονητές μπορούν πάντα να τον καλούν ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση που χρειάζεται κάποιο ζήτημα επίλυση.

Από την πλευρά του, ο Άντερς εργάζεται επίσης στην Κοπεγχάγη και είχε κληθεί από την UEFA για το παιχνίδι ως ανεξάρτητος επαγγελματίας, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει δράση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Κάτι που τελικά -δυστυχώς- χρειάστηκε.

Ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές το 2006 και λίγα χρόνια μετά τελείωσε και τη χειρουργική του κατάρτιση με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική και τον αθλητικό τραυματισμό. Με άλλα λόγια, και οι δύο έχουν ως βασική δουλειά να… επισκευάζουν πόδια, αλλά φάνηκε πως μπορούν να κάνουν και άλλα πράγματα.

Τα αδέρφια Μπόεζεν δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό σε… βοηθητικό ρόλο, καθώς αμφότεροι ήταν επαγγελματίες παίκτες μπάντμιντον, ενώ ο Άντερς κάποια στιγμή ήταν και Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη και έχει δυο χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.