Ένα ακόμη συναρπαστικό ματς περιλάμβανε… το μενού της ημιτελικής σειράς μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League. Το «τριφύλλι» επικράτησε και στον τέταρτο αγώνα του «δικεφάλου» με σκορ 78-71, έκανε το 3-1 στη σειρά και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς.

Οι παίκτες του Όντεντ Κάτας κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ, όντας αυτήν τη φορά τυπικά γηπεδούχοι (οι δύο ομάδες μοιράζονται για λίγο ακόμη το κλειστό στο Μαρούσι), καθώς έδειξαν πιο αποτελεσματικοί στα κρίσιμα σημεία σε σχέση με το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου.

Έτσι, δεν θα χρειαστεί και πέμπτο ματς ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, με τους «πράσινους» να περιμένουν τον αντίπαλό τους στις μάχες τίτλου από το ζευγάρι του Προμηθέα Πάτρας κόντρα στο Λαύριο. Όσο για την Ένωση, θα παίξει στους μικρούς τελικούς για την τρίτη θέση.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 22 πόντους και πολλά μεγάλα καλάθια στην τελευταία περίοδο. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Χεζόνια (13 πόντοι), Παπαγιάννης (12 πόντοι) και Μήτογλου (11 πόντοι).

Εξαιρετική προσπάθεια από την ΑΕΚ μέχρι το… 33’, αλλά ένα «νεκρό» πεντάλεπτο την έφερε από το +9 να κυνηγάει το σκορ στις τελευταίες επιθέσεις. Ο Ντάριλ Μέικον με 18 πόντους ξεχώρισε, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και καθαρό μυαλό, ενώ τον ακολούθησαν οι Μορέιρα με 14 και Ματσιούλις με 12 πόντους.

Το ματς:

Το πείσμα του Ματσιούλις στο πρώτο δεκάλεπτο, κράτησε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ μέχρι το 6′, όταν και ο Λιθουανός διαμόρφωσε το 13-11 από τα 6,75. Ωστόσο, η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε από τη front line του, η οποία κυριάρχησε στην αντίπαλη ρακέτα και βοήθησε τους «πράσινους» σε ένα επιμέρους σκορ 2-8 και να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο +4 (15-19).

Η γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού κλήθηκε να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά με τους «πράσινους» να παρουσιάζουν πρόβλημα στη δημιουργία και στην ευστοχία από τα 6,75 (1/5 τρίποντα μέχρι το ημίχρονο), η ανατροπή ήταν θέμα λεπτών…

Με τους Λοτζέσκι και Μέικον να βρίσκουν ρυθμό από την περιφέρεια (σημείωσαν από δύο τρίποντα ο καθένας), η Ένωση διατήρησε την ψυχραιμία της, πλησίασε δύο φορές σε απόσταση αναπνοής και στα 30″ για τη λήξη του ημιχρόνου «έγραψε» στον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ το υπέρ της 40-38, που ήταν και το σκορ της ανάπαυλας.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να ανακτά το προβάδισμα στο 27′, μετά από lay up του Χεζόνια (47-49), αλλά στη συνέχεια να πληρώνει τα διαδοχικά λάθη και την ανύπαρκτη περιφερειακή άμυνά του. Στον αντίποδα, ο «δικέφαλος» αντέδρασε, βρήκε όλα τα ελεύθερα μακρινά σουτ και με σερί 8-0 έκλεισε το δεκάλεπτο για πρώτη φορά στο +6 (55-49).

Στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ βρέθηκε δύο φορές στο +9 (58-49, 63-54), αλλά υπολόγιζε χωρίς… τον Παπαπέτρου. Από το 64-63 στο 35′, ο Έλληνας φόργουορντ σημείωσε 7 πόντους στο εντυπωσιακό σερί 0-18 της ομάδας του, με το οποίο οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο +7 στο 37΄ (64-71), βλέποντας τους Χεζόνια και Μήτογλου να έχουν συνδεθεί για τα… καλά από τα 6,75.

Ο Ζήσης προσπάθησε να σημειώσει ακόμη μία ανατροπή για την ΑΕΚ (67-71 στο 38΄), αλλά ήταν φανερό πως είχε μείνει από δυνάμεις…

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 40-38, 55-49, 71-78