Η ώρα για την έναρξη των ημιτελικών στα πλέι οφ της Basket League έφτασε. Τα βλέμματα στρέφονται στο κλειστό του ΟΑΚΑ, εκεί όπου στις 21:15 (τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3) Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά της Basket League.

Οι «πράσινοι» έχουν το άτυπο πλεονέκτημα έδρας και αρχίζουν τη σειρά ως γηπεδούχοι, ωστόσο αυτό λίγο μετρά στην εποχή του κορονοϊού, ειδικά σε ένα γήπεδο που χρησιμοποιούν και οι «κιτρινόμαυροι» ως έδρα τους. Ωστόσο, η βαθμολογία και ο τρόπος με τον οποίο προκρίθηκαν σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, δείχνει ότι η ομάδα του Όντεντ Κάτας έχει… το πάνω χέρι σε σχέση με το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου.

Τα προγνωστικά ήθελαν το ζευγάρι αυτό να συναντιέται στους τελικούς. Ο Παναθηναϊκός έκανε το «καθήκον» του τερματίζοντας πρώτος και αποκλείοντας εύκολα στα προημιτελικά τον Ιωνικό με δύο ευρείες νίκες. Από την άλλη, η -4η στην κανονική διάρκεια- ΑΕΚ ζορίστηκε στους «8», υπερνικώντας τελικά το εμπόδιο του ΠΑΟΚ σε τρία ματς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι από πλευράς Παναθηναϊκού θα λείψει ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ενώ για την ΑΕΚ δεν θα αγωνιστούν οι Κιθ Λάνγκφορντ, Μάρκους Σλότερ, Δημήτρης Μωραΐτης, καθώς και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που εδώ και καιρό ψάχνει την πόρτα της εξόδου από την Ένωση.