Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (16/05) για τον Παναθηναϊκό μια πολύ άσχημη -ούτως ή άλλως- σεζόν. Οι «πράσινοι» είδαν τον Ολυμπιακό να τους επιβάλλεται με 4-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», βάζοντας το κερασάκι σε μια… πικρή τούρτα.

Το «τριφύλλι» δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη για ακόμη μια σεζόν, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολο τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα. Αυτή θα ξεκινήσει με το «χτίσιμο» μιας νέας ομάδας, αρχής γενομένης από τον προπονητή. Όλα αρχίζουν από εκεί, μια κίνηση κομβικής σημασίας, η οποία πρέπει αναγκαστικά να είναι επιτυχημένη.

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα πάρει την απόφαση για τον εκλεκτό, αφού συμβουλευτεί τους συνεργάτες του, ενδεχομένως και τον Πιέρ Ντρεοσί που θα κάνει και τις δικές του προτάσεις εφόσον αποφασιστεί να παραμείνει σε θέση γενικού διευθυντή. Μια από τις περιπτώσεις που έχουν τεθεί στα υπόψη του είναι ο Τόρστεν Φινκ.

Ο Γερμανός προπονητής, που έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Μαουρίσιο, βρίσκεται στην Αθήνα και σύμφωνα με τα «πράσινα» ρεπορτάζ κάνει κάποιες επαφές με το «τριφύλλι», χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα υπογράψει. Άλλωστε, θα γίνουν επαφές και με άλλους υποψηφίους.

Ο 53χρονος που έγινε γνωστός από την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής με την Μπάγερν Μονάχου, έχει ένα αρκετά καλό βιογραφικό με θητείες σε ομάδες όπως Σάλτσμπουργκ, Βασιλεία, Αμβούργο, ΑΠΟΕΛ και Αούστρια Βιέννης.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο ήταν προπονητής στην Βίσελ Κόμπε του Αντρές Ινιέστα, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ το 2020. Ωστόσο, η ανάγκη να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του, τον έκανε να ψάξει δουλειά στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να αποτελεί ιδανικό προορισμό.