Με τους Μασούρα και Ελ Αραμπί να πετυχαίνουν από δύο γκολ, ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στην αυλαία της φετινής Super League 1.

Πριν 20 χρόνια, τον Μάρτιο του 2001, οι ερυθρόλευκοι έπαιρναν μια μεγάλη πρόκριση στο κύπελλο νικώντας τους πράσινους με 4-1 εκτός έδρας. Είναι ένα αποτέλεσμα που οι οπαδοί των Πειραιωτών μνημονεύουν ακόμη και σήμερα. Όπως θα μνημονεύουν για πολλά χρόνια το νέο 1-4 στη Λεωφόρο, αυτή τη φορά για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Σκορ που φαινόταν από νωρίς ότι μπορεί να έρθει. Από πολύ νωρίς. Στο 12′, άλλωστε, το σκορ ήταν ήδη 0-2: Γκολ ο Μασούρας στο 7′ από την πάσα του Ελ Αραμπί, ξανά γκολ ο Μασούρας στο 12′ από την ασίστ του Χασάν. Ο οποίος Χασάν βρήκε κι αυτός δίχτυα ένα λεπτό μετά, αλλά το VAR γύρισε τη φάση και αντί για 0-3 είχαμε πέναλτι για τον Παναθηναϊκό για ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Σα.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, όμως, εξιλεώθηκε αποκρούοντας την εκτέλεση του Βιγιαφάνιες. Οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι και δύο λεπτά αργότερα έχοντας δοκάρι με τον Ιωαννίδη και από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έβρισκε χώρους στις αντεπιθέσεις. Απειλούσε μέσω αυτών, αλλά το τρίτο γκολ το έβαλε αλλιώς: Ο εκπληκτικός Μασούρας έκλεψε από τον Μαουρίσιο και έδωσε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-3.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα στο δεύτερο και να μειώνουν (1-3) στο 53′ με το εντυπωσιακό γκολ του Μαουρίσιο. Στο 57′ οι πράσινοι θα μπορούσαν να πλησιάσουν κι άλλο αλλά ο Μπουζούκης πλάσαρε άουτ από πολύ καλή θέση και στο 73′, τελικά, δέχθηκαν και τέταρτο γκολ: Οι Πειραιώτες έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Φορτούνης έδωσε στον Ανδρούτσο, αυτός σέντραρε και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-4.

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό, δύσκολη μέρα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες αφού στο 90′ αποβλήθηκε ο Βιγιαφάνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Μολό, Σάντσες, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (67’ Σανκαρέ), Μαουρίσιο (78’ Τζαβίδας), Ιωαννίδης (78’ Αϊτόρ), Μπουζούκης (62’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (67’ Ενγκμπακοτό).

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Εμβιλά (78’ Μπρουμά), Καλογερόπουλος, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά (70’ Τιάγκο Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ (46’ Λαλά), Μασούρας (71’ Φορτούνης), Χασάν (89’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.